Így lett a párnákból játékszer

Így lett a párnákból játékszer

2016. feb 13.

Virágkorukat élik a játékként is funkcionáló párnák. És milyen jól teszik! 

parna01.jpg

Mindig azt gondoltam, hogy egy babaszoba lehet egyszerre nagyon funkcionális, stílusos és vidám! Hála az egymás után megjelenő design márkáknak és az online rendelésnek, hazánkban is egyre szélesebb a választék a gyerekszoba dekorációk terén, és egyre kreatívabban lehet kialakítani a kis kuckókat. 

Jó néhány trend ütötte fel a fejét mostanában a gyerekszobákban, amelyeket első sorban a skandináv design hódításának köszönhetünk. Az egyik legjellegzetesebb az, hogy minden gyerekszobába kell legalább egy olyan párna, ami valamilyen figurát formáz. Szerintem ezek nem csak nagyon egyediek és stílusosak, hanem életet, játékosságot visznek a szobákba. 

Akkora divat lett ilyen párnákkal előrukkolni, hogy tényleg nem tudnék minden márkát bemutatni, de megpróbáltam összeszedni a hazai kínálatot és néhány külföldi kedvencemet.

Kezdjük a hazai felhozatallal! 

Krisko Design

Jelenleg talán a Krisko Design figura-párnái a legismertebbek. Korábban már bemutattam nektek a cicapárnát, ami nekünk van és azóta tovább bővült az állatkert :) A Krisko cuki párnákkal kezdte, mostanra pedig webshoppá bővült, ahol többek között játszószőnyegeket és éjszakai fényeket is lehet találni. 

kriskoparna.jpg

Az ölelni való párnák közt szinte minden állat megtalálható, van például cica, bagoly, elefánt, róka és sün, de esőcsepp vagy felhő is feldobhatja a gyerekszobát. 

Designvonal

A Pici Piacon figyeltem fel a Designvonal párnáira, ahol beleszerettem a pingvincsaládba. Valahogy a gyerekkoromat juttatják az eszembe, nagyon bájos grafikák! Remélem, hogy tavasszal is előrukkolnak majd valami hasonlóval!

designvonal.png

Kiddiez

A Kiddiez jó érzékkel tapintott rá a trendekre, és megalkotta saját párna kollekcióját. Ezek a figurák az én ízlésemhez nem állnak annyira közel, és a klasszikus cukiságok helyett már szívesen látnék itthon is valami merészebbet...  

kiddiez.png

 ...Mint például azok a párnák, amelyeket külföldön lehet kapni. Egy részük rendelhető Magyarországra, bár sajnos nem olcsó mulatság. Szokatlan figurák, kreatív ötletek, remek minőség. Tényleg a teljesség igénye nélkül néhány kedvencem:

amayadeeme

coji_n_sweet_ale_2.jpg

cojin02.jpg

cojin03.jpg

OYOY

oyoy01.jpg

oyoy02.jpg

Homely Creatures

fawn.jpg

homely.jpg

Ferm Living

ferm.jpg

ferm02.jpg

Le Petit M

lepetitm.jpeg

lepetitm0.jpeg

Annabel Kern

annabel-kern-milk-bottle-grocery-music-box-533x533.jpg

Stories of Autumn

stories.jpg

Sack Me

sack.jpg

Done by Deer

done.jpg

done02.jpg