5 hely, ahova szeretnék elutazni 2016-ban

5 hely, ahova szeretnék elutazni 2016-ban

2016. jan 04.

Mert álmodozni jó! :)

utazas.png

Egyáltalán nem biztos, hogy ebből akár egy is megvalósul idén, hiszen most minden Dávidhoz igazodik. Nem tudom egyelőre, hogyan viselne egy nagyobb utazást és hogyan sülne el egy ilyen út, de előbb-utóbb muszáj lesz kipróbálnunk, mert már nagyon nehezen maradok egy helyben. Ha tehetném, utazással tölteném az egész életem, szóval most is erre vágyom, új helyeket akarok megismerni és kicsit feltöltődni egy másik kultúrával! 

A tervek már megvannak, jelenleg lelkesen gyűjtöm a jövőbeli célpontokat. Nem vagyok egy nagy tengerparton fetrengős típus, sőt... félóránál többet nem bírok heverni egy strandon. Nekem a kikapcsolódást a városnézés jelenti. Múzeumok, történelmi helyszínek, majd megpihenni egy kávézóban, belekóstolni a helyi mindennapokba, piacokon vásárolni, körbenézni a boltokban és sok-sok épületet megfigyelni, lefotózni.

A listából is kitűnik, hogy engem első sorban Európa vonz. Annyi gyönyörű hely van itt, hogy egy élet is kevés ahhoz, hogy az ember végigjárja. Nagyon nehéz volt csak 5 helyet kiválasztanom. A vágyakhoz kevés, az idei megvalósításhoz viszont sok :) Mindenesetre erre az 5 helyre most nagyon szívesen elutaznék: 

1. Honfleur, Franciaország 

Egy festői hely, amit az impresszionisták tettek halhatatlanná. Biztos sokan láttátok már a normandiai város kikötőjét és színes házait festményeken, és milyen jó lenne egyszer a valóságban is! Monet szerelmese volt ennek a tájnak, gyakran járt ide, sőt olykor vele tartott Pissarro és Renoir is. Ha pedig már ott lennék, akkor nem hagynám ki a síkságból kiemelkedő, Normandia határán elhelyezkedő Mont-Saint-Michel-apátságot sem.

honfleur01.jpg

honfleur03.jpg

honfleur04.jpg

honfleur05.jpg

mont_1.jpg

2. Bruges, Belgium

Egyszer már jártam Bruges-ben, de csak átutazóban. Viszont már akkor eldöntöttem, hogy néhány napra egyszer vissza kell ide térnem. Azt hiszem, ez az a hely, ami 2-3 nap alatt felfedezhető, úgyhogy tökéletes célpont egy hosszú hétvégére. 

bruges01.jpg

bruges02.jpg

bruges03.jpg

bruges04.jpg

3. Aix-en-Provence, Franciaország

Levendula mezők, hatalmas séták, kék zsalus ablakok, friss gyümölcsök és bor. Valahogy így képzelem el Provence-t, aminek igazából bármely pontjára lerakhatnának, biztos nem bánnám. 

provence01.jpg

provence02.jpg

provence03.jpg

4. Positano, Olaszország

Oh az Amalfi-part! Nem véletlenül volt már számos film helyszíne, hiszen mesés hely. Olaszországnak sok területe érdekel, de Positanot nem szeretném kihagyni. „Positano mélyre hatol. Álomhely, amely nem tűnik valóságosnak, amíg ott vagy, de hívogatóan valóságossá válik, ha elhagytad.” - írta John Steinbeck 1953-ban. 

positano01.jpg

positano02.jpg

5. Canterbury, Anglia

A napsütötte vidékek után teljesen más hangulat Canterbury. Valójában itt is jártam már egyszer átutazóban, de az a néhány óra nagyjából semmire sem volt elég. Talán irodalmi hagyományai és történelmi épületei miatt vonz annyira, ami izgalmasan vegyül a modern üzletekkel és kávézókkal. Egyébként Anglia más vidéki tájait is szívesen bejárnám, úgyhogy a misztikus Canterbury csak a kezdet :) 

canterbury01.jpg

canterbury02.jpg

canterbury03.jpg

+1. Párizs, mindig, bármikor :)

És Ti hova utaznátok legközelebb? 

(A fotók a Pinterestről vannak.)