Természetes játékosság gyerekeknek

Természetes játékosság gyerekeknek

2015. dec 08.

Az Acantus design gyerekbútorai örök emlékek lehetnek a legkisebbek számára. 

acantus00.jpg

Amikor gyerek voltam, kaptam a piacon egy kis fa sámlit és valamiért a mai napig élénken él bennem az emléke. Az Acantus design tervezte gyereksámli és tálca láttán az a benyomásom támadt, hogy ezek is hasonlóan mély nyomot hagynak a kicsikben és felnőttként is eszükbe jut majd a sokat használt színes fa tárgy. Ismerjétek meg a márkát és a tervezőpárost!

Keveset lehet megtudni rólatok a Facebook oldal alapján. Mesélj kérlek arról, hogyan született meg az Acantus design!

Endrődy Orsi: Férjemmel, Endrődy Zoltánnal Formatervezőként végeztünk a MOME-n 2005-ben. Az egyetemet elvégezve három barátunkkal megalapítottuk az Acantus design-t. Rengeteg kreatív munkánk volt, de legfontosabb talán, hogy az éppen induló első magyar tematikus TV csatorna, a TV Deko fiatal tervezőcsapata lehettünk. Kreatív műsorokat készítettünk - amiket a mai napig ismételnek, csak most másik csatornán - napról-napra újabb és újabb ötlettel kellet előállnunk és megvalósítanunk. Rengeteget tanultunk azalatt a pár év alatt. Később inkább a háttérben dolgoztunk, de még mindig a médiában. Díszleteket terveztünk és kiviteleztünk. Nagyon szerettük ezt az időszakot, óriási szabadságot és megbecsülést kaptunk.

11886187_887941171297751_9150640007429121834_o.jpg

Később a barátok saját utat választottak, de nagyobb projektekben a mai napig együtt dolgozunk. 10 év telt el az Acantus design megalapítása óta (pont ebben az évben jubilálunk! :-) ). Ezalatt az idő alatt 3 gyönyörű gyermekkel gyarapodtunk és pont az ő hatásukra elkezdtünk saját termékeket is készíteni. Addig leginkább megrendelők igényeit kellett kielégíteni, most gyermekeink és mi lettünk a megrendelők, és elkezdtünk saját tervezésű tárgyakat készíteni, létrehozni a saját brandünket. Zolival jól kiegészítjük egymást, ő a formai kialakításokban, konstrukcióban erős, én pedig a grafikában, színekben. Egymást inspirálva, együtt gondolkodva dolgozunk.

Nekem elsőként a reggelizőtálca tetszett meg, ami nagyon cuki. Milyen gyerekeknek szánt termékeitek vannak még?

Endrődy Orsi: Igen, a "Little board" reggelizőtálca itthon is nagy kedvenc, és úgy látjuk mások is nagyon szeretik. Emellett nagyon népszerű a kis gyereksámli, amely olyan stabil és erős, hogy bátran ráülhet egy felnőtt is, vagy akár fellépőnek is használhatjuk. Készítettünk még rajzasztalt, íróasztalt is gyerekeknek és van sok kedves játéktároló, ceruzatartó dobozkánk is.

acantus05.jpg

Melyik a legnépszerűbb a vásárlók körében?

Talán a gyereksámli, de akinek a sámli tetszik, a többi tárgyunkat is szereti...

Milyen anyagokkal szerettek dolgozni?

Fával, azon belül is a jó minőségű, tartós keményfákkal dolgozunk szívesen. Különös gondot fordítunk az alapanyagok kiválasztására, rossz minőségű anyagból nem lehet jó minőségű tárgyakat készíteni, márpedig az nagyon fontos számunkra.

acantus04.jpg

Hogyan jellemeznéd a tervezői stílusotokat? Miről lehet azonnal felismerni benneteket?

Letisztult formavilág, használhatóság, kedvesség. A fa természetességét, szépségét kevés színnel játékossá tesszük. Tárgyaink megszólítják az összes korosztályt, nem csak a gyerekeket. Nem egy idős ember állt meg a kis sámlinknál, és mesélt nekünk saját sámlijáról, ami gyerekkora óta megvan. Mi is erre törekszünk, hogy a tárgyaink olyan odafigyeléssel, igényességgel készüljenek, hogy az emberek sokáig megőrizhessék, szerethessék őket. Azok a tárgyak érdekelnek minket, amikre szükség van, mindig is voltak és lesznek. Történetük, kultúrájuk van Magyarországon. Alapvetéseket fogalmazunk újra.

acantus01.jpg

acantus03.jpg

Hol találkozhatnak veletek az érdeklődők?

Általában design vásárokra járunk a tárgyainkkal. Szeretünk személyesen találkozni a vásárlókkal. Ebben a tekintetben kicsit régimódi emberek vagyunk. Most az Ajándék Terminálon találhatóak meg a tárgyaink december 28-ig. 

Mik a jövőbeli terveitek?

Szeretnénk, ha minél többen megismernék az Acantus design termékeit Magyarországon és külföldön is. Továbbá bővíteni szeretnénk a kínálatot, szerencsére van még a tarsolyunkban pár cukiság!

Friss információkért kövessétek az Acantus Designt a Facebookon!