Karácsonyi hangulat kint is, bent is

Karácsonyi hangulat kint is, bent is

2015. dec 06.

Már hetek óta nagyon vágytam egy olyan helyre, ahol klasszikusan télies, de mégis meleg hangulat uralkodik, és kezemben egy forró itallal hatalmas ablakain keresztül szemlélhetem Budapest egyik szép pontját. Most megtaláltam a Bazilikánál! 

platz0.jpg

Hatalmas díszes koszorú az ablakban, karácsonyfa és fényfüzérek bent, míg közvetlenül előtte a karácsonyi vásár forgataga hömpölyög. Ilyen a PLATZ, ami nem új hely, viszont én újonnan fedeztem fel nemrégiben.  

platz11.jpg

platz01.jpg

Kevés jobb helyet kívánhat magának egy étterem Budapest belvárosában, mint a Szent István tér. Persze ez azt is magával hozza, hogy sok a külföldi vendég, amitől azonban nem kell megijedni, én legalábbis azt tapasztaltam, hogy nagyon kedves volt velünk a személyzet. Ráadásul megtudtam, hogy a PLATZ éppen egy megújulási folyamat közepén jár, ami a folyamatosan fejlődő belső designra éppúgy érvényes mint például az étlapra. 

platz05.jpg

A hatalmas koszorún kívül a színes szódásüveg fal a leglátványosabb dekoráció a helyen. Több mint két hónapnyi kutatómunkába került, míg Magyarország különböző pontjairól megszerezték a 90 darab egyedi vintage szódásüvegszifont és összeállt a fal. 

szodafal01.jpg

szodafal02.jpg

Plusz jó pont, hogy pelenkázó is van a mosdóban, úgyhogy ebből arra következtettem, hogy Dávid is szívesen látott vendég volt :) 

Az biztos, hogy a forró fehér csoki szuperfinom, a hangulat pedig nagyon barátságos. A PLATZ éppúgy alkalmas meghitt beszélgetésekre egy ital mellett, mint egy ebédre nagyobb társasággal. A kétszintes étterem igazi kis menedék a nyüzsgő belvárosban, biztos visszatérek még ide!

platz00.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövesd a blogot Facebookon is ITT és Instagramon ITT.