Ahol a kávé és a hazai design találkozik

Ahol a kávé és a hazai design találkozik

2015. dec 02.

Nemrég nyitott meg a decolabor, ami egyszerre egy kis kávézó és a hazai tervezők munkáját felvonultató bolt a belváros szívében. 

decolabor01.JPG

A decolabor neve ismerősen csenghet azoknak, akik régebb óta olvassák a blogot, ugyanis többször írtam már róla. Sokáig online boltként működött, ahol az általam nagyon kedvelt francia La Case de Cousin Paul gömblámpái voltak elérhetőek. Aztán nagyon megörültem, amikor idén megtudtam, hogy Dóri, a decolabor megálmodója év végén boltot nyit a József Nádor téren, ráadásul megkapta az engedélyt arra, hogy egy egész falat szenteljen a színes gömböknek. Pont mint Párizsban!

decolabor03a.JPG

decolabor04.JPG

decolabor05.JPG

A gömblámpákon kívül még jó néhány hazai tervező munkája található meg itt, például Franta Ági csillaglámpái, a Lamoppe párnái, Cucc Papírzsákok, Plumen égők vagy a The Beta Version táskái. Egyébként egy tényleg picike boltról és kávézóról beszélünk, amit néhány asztalból álló terasza tesz látványosabbá és tágasabbá. 

decolabor06.JPG

decolabor06a.JPG

decolabor06b.JPG

decolabor07.JPG

Pici, de annál sokoldalúbb hely. Szerintem egyszerűen imádni való a falra festett budapesti városrészlet előtt berendezett kávézó sarok! Bent nincs túl sok hely az üldögélésre a pultot leszámítva, de kint még épp jó idő van egy gyors kávéhoz vagy el is lehet vinni. 

decolabor08.JPG

decolabor09.JPG

Ha a József Nádor téren jártok, akkor térjetek be a decolaborba, kérjetek egy finom kávét és amíg elkészül, csodáljátok meg a hazai tervezők munkáit! :) 

decolabor02.JPG

Az újdonságokért kövesd a decolabort a Facebookon is.

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövesd a Maison blogot a Facebookon ITT és az Instagramon ITT