Finom érintés a baba bőrének

Finom érintés a baba bőrének

2015. nov 25.

Puha, kellemes, rugalmas: a Simibaba ruhái tényleg olyanok mint egy kedves érintés!

simibaba01.JPG

Azt hiszem, természetes, hogy a lehető legjobbat akarom a fiamnak és nagyon odafigyelek arra, milyen anyagokkal érintkezik a bőre. Legyen szó krémekről, ételről vagy ruhákról, a természetesség kulcsfontosságú egy gyerek számára. 

A Simibaba megálmodója, Simonné Halász Rita olyan biopamut ruhácskákat, takarókat és kendőket tervez, amelyek természetes összetételük révén óvják a babákat és nem terhelik a környezetet. 

"A vállalkozás ötletét egy dokumentumfilm adta, amelyben arról számoltak be, hogy egy átlagos fekete színű női fehérnemű kb. 400 vegyi anyaggal lép kapcsolatba, mire eljut a vásárlóhoz. Egy póló előállításához 150 g vegyszert (rovarölő, festékanyag, nehézfém stb.) használnak fel, mire eljut a vásárlóhoz. Ez a vegyszer nem tűnik el, beszivárog a vizekbe, állati takarmányba kerül; a gyapotmagolaj, halak, hús elfogyasztásával bekerül a szervezetünkbe és a bőrünkön keresztül is felszívódik. Ez döbbenetes és csak EGY ruhadarabról beszélünk!" - mesélte Rita, aki elhatározta, hogy harcol a környezet- és egészségkárosító termékek ellen azáltal, hogy biopamut anyagból készíti babatermékeit. 

simibaba02.JPG

"A babák bőre ötször olyan vékony, mint a felnőtteké, áteresztő képessége nagyobb, így sokkal érzékenyebbek az allergiát okozó anyagokra. Az ekcéma mellett, számos allergiás tünet is jelentkezhet, ha nem megfelelő anyaggal érintkezik a picik bőre. Ők teljesen védtelenek, a mi felelősségünk, hogy már életük első hónapjaiban mennyi káros anyagot juttatunk a szervezetükbe. Figyelünk arra, hogy bioételt egyenek, ne legyen benne tartósítószer, a kozmetikumok ne legyenek tele kőolaj származékokkal. A babaruha anyagával kapcsolatban arra figyelünk, hogy 100% pamut legyen és azt hisszük, hogy ezzel már mindent megtettünk, de sajnos nem így van."

Fontos szempont volt a tervezés során, hogy kényelmes, praktikus és tartós darabok legyenek, amelyeket egyszerű feladni a babákra, hiszen az apróságok nem szeretnek öltözködni. Abba is beavatott, hogy a ruhácskákat nem ő varrja, de manufakturális keretek között zajlik az előállításuk.

simibaba03.JPG

"A színválasztékot igyekeztem úgy kialakítani, hogy jól kombinálható legyen más ruhadarabokkal is, de magában is mutatós legyen. Nem hagyományos babaruha mintákkal dolgozom, ezzel is szeretnék különlegességet csempészni ruháimba."

Mi is az a biopamut? A pamut előállításához használt biogyapotot rendkívül szigorú előírások szerint termesztik. A gyapotföldeken tilos genetikailag módosított magvakat termeszteni, valamint rovarirtó, növényvédő szereket, műtrágyát használni. Permetezőszer helyett szarvasbogarakat és növényi főzeteket használnak, szerves trágya váltja fel a műtrágyát. A termést nem géppel, hanem kézzel takarítják be, vegyszerek nélkül. A pamut gyártása során az alapanyagon nem megy végbe semmilyen vegyi folyamat, mely károsítaná az emberi szervezetet; környezetbarát, lebomló festéket alkalmaznak. A pamut nem tartalmaz nehézfémeket, formaldehidet, optikai fehérítőket, melyek allergizáló hatással lehetnek az érzékeny bőrre.

A termékeken túl nagyon megtetszett nekem, hogy mindegyik ruha egy-egy francia vagy olasz városról lett elnevezve. Dávid Marseille-be utazik a ruháján keresztül, a kék csíkos anyag nagyon fiús, ugyanakkor klasszikus stílusú.  

simibaba04.jpg

"Nagy öröm számomra, hogy én is ott leszek a december 5-én, a Bálnában a Pici Piacon. A babaruhák mellett kézzel készült dekorációkkal várok minden kedves látogatót! És elárulok egy titkot, csak neked. :) A Mikulással kooperáltam és jelentős kedvezménnyel vásárolhatják meg (egyes termék esetében akár -25%!) a ruhákat a vásár látogatói!" Úgyhogy érdemes lesz felkeresni a Simibaba standját a vásáron, sőt a Maison Facebook oldalán most egy 5000 forint értékű utalványt nyerhettek! Kattints és játssz!