Az álmok pici cipőcskéi

Az álmok pici cipőcskéi

2015. nov 24.

Ismerjétek meg Maye-t, aki ezeket a gyönyörű pici bőrcsizmákat és mokaszineket álmodja meg és készíti el! INTERJÚ

minimocca.JPG

Hadd kezdjem egy kicsit személyes bevezetővel. Amikor Dávidot a hathetes kontrollra vittük, az orvos meglepődött, hogy cipő van a lábán. Bizony, lényegében születésétől fogva, amikor utcára mentünk, akkor puhatalpú kis cipőt húztam a lábára, mert anélkül úgy éreztem, mintha bugyiban lenne... :) A melegebb időszakra találtam ezt-azt a boltokban, de a hideg őszi napok közeledtével kezdtem kétségbeesni, mert nem láttam a pici babáknak való vagány csizmát. Ekkor ismertem meg a Mini Moccat, ami bélelt bőrcsizmáival megoldást jelentett a problémára. Imádjuk! 

minimoccadavid.JPG

Olyan szerencsés vagyok, hogy lényegében a márka indulása óta figyelemmel követhetem az alakulását, fejlődését. Megismertem Maye-t, a márka megálmodóját, aki egyre ügyesebb lett a kivitelezésben és egyre szuperebb darabok kerültek ki a kezei közül. Ő mesél most az elmúlt időszakról!

Mesélj kérlek a kezdetekről! Hogyan jött a pici mokaszinek ötlete? Bár külföldön évek óta nagy siker, itthon igazi hiánytermék volt.

2 évvel ezelőtt, a fiam születése előtt sok külföldi gyerekmárkára leltem. Ezek között volt a mokaszinek legnagyobb "anyja" a Freshly Picked is, és ez adta nekem az inspirációt. Ekkoriban még nem lehetett itthon ilyen kis cipőket kapni, csak külföldről tudtam rendelni. A fiam első ilyen cipője a mai napig megvan, rajta a lábnyomatának a kopásával együtt. Örök emlék és innen jött az ötlet, hogy nagyon jó lenne, ha magyar anyukáknak is elérhető lenne ez a vagány és divatos lábbeli.

Sokáig húztam, halasztottam az álmom megvalósítását, de végül a sors úgy hozta, hogy belevágtam. Legnagyobb segítségem az édesanyám. Ő a legprofibb varrónő, akit ismerek és az ő hozzáértésével és tapasztalatával jött létre a Mini Mocca. Minden egyes kis mokaszint és csizmát együtt készítünk, a tervezéstől a varrásig. Mondhatni, hogy kis családi manufaktúra vagyunk, mert a férjem is beáll, ha segítség kell :)

Milyen anyagokkal dolgozol?

Valódi bőrből készülnek a termékeink. Ez nagyon fontos volt számomra, hiszen az őseink is bőr puhatalpú cipőt hordtak. Minden egyes anyagot gondosan választunk ki. Mára már kitapasztaltuk, hogy melyik a legjobb és legstrapabíróbb. Igyekszem olyan egyedi és különleges bőröket felhasználni, ami nem szokványos, de persze a basic és natúr színek is megtalálhatók a kínálatban.

minimocca02.JPG

Látom, hogy egyre másra rukkolsz elő az újabb fazonokkal. Hogyan történik a tervezés és a kivitelezés?

Ez bizony így van! Nem szeretnék szokványos baba mokaszin márka lenni, így is rengeteg külföldi márka van, nehéz különbözni egymástól. Úgy érzem, csak most kezd kialakulni a Mini Mocca saját arculata és stílusa.

A tervezés eléggé egyszerűen megy :) Ősszel például azon gondolkoztam, hogy én mit adnék a gyermekemre az egyre hűvösebb időben. Egyértelmű, hogy bélelt csizmát! Anyuval elkezdünk rajzolgatni a vázlatokat, ami alapján megszülettek a szabásminták is. Megvarrtuk és addig javítottunk rajta, amíg jó nem lett. Folyamatosan újragondoltuk, hogy mivel lehetne még jobbá és praktikusabbá tenni őket és így születtek az újabb és újabb fazonok. De sokszor a megrendelőink a tervezők! Annyi, de annyi kreatív mami keresett már fel konkrét és határozott elképzeléssel. Ezeket is örömmel elkészítjük, ráadásul mind azonnal siker lett mások körében is.

Ahogy már említetted is, van egy kisfiad. Ő is segít a tervezésben, a tesztelésben?

Igen, van egy 2 éves kisfiam. Ő mai napig rendszeresen hordja a Mini Mocca mokaszineket. Minden új fazont ő próbál fel elsőként és innen tudjuk, ha esetleg van javítani és fejleszteni való rajtuk. Egyre nagyobb fiú már, úgyhogy egyértelműen kinyilvánítja a tetszését és a nem tetszését is :)

Van kedvenc cipőcskéd jelenleg?

Most a basic bivaly bőrből készült fekete mokaszin a kedvencem! Monokróm kedvelő vagyok és szeretem a fiamat ilyen stílusban öltöztetni. Ugyanakkor a szívem csücskei a bélelt csizmák is.

És a vásárlóknak? Látsz már valamilyen tendenciát, hogy mik a legnépszerűbb darabok?

A vásárlók kedvencei most a kis csizmák! A szezonhoz igazodva a mokaszinek közül is inkább a bundás, bélelt verziók a favoritok.

minimocca03.JPG

Miben változtatta meg az életed és a mindennapjaidat a Mini Mocca megszületése?

Teljes mértékben megváltozott az életem, mióta nekivágtam a kisvállalkozásomnak. Mindent újra kellett gondolnom és szerveznem. Van egy családom és persze ott vannak a háztartással kapcsolatos teendők, sőt a Mini Mocca mellett munkahelyem is van… Össze kellett hangolnom mindezt, hogy életképes maradjon a vállalkozás. Korábban is nagyon rend- és határidőfüggő voltam, szóval csak kicsit kellett megerőltetni magam, hogy minden gördülékenyen menjen tovább.

Mit tanácsolsz azoknak az anyukáknak, akik saját vállalkozás beindításán törik a fejüket?

Azt, hogy merjenek belevágni! Nehéz lesz az eleje, de ahogy elindul, annyi energiával fog feltölteni a sok új élmény és siker, hogy képes lesz még nagyobbat álmodni! Ha megtehetik, akkor már abban az időszakban vágjanak bele, amíg még otthon vannak a gyerekkel.

Mik a jövőbeni terveid? Mi lesz a következő lépés?

Sok ötlet van most a tarsolyomban, csak jó lenne, ha 24 óra helyett legalább 30 órából állna egy nap és mindet meg tudnám valósítani! Viccet félretéve jövőre sok újítást tervezünk a termékeimmel kapcsolatban, és hosszútávú terveim között szerepel az is, hogy Európa több országában legyen elérhető a Mini Mocca. Szerencsésnek mondhatom magam, mert annyi barátom és ismerősöm támogat, segít és tanáccsal lát el, hogy merek nagyot álmodni! Egyik kedvenc mottóm, hogy "dream until your dreams come true". 

További sok sikert kívánok a Mini Moccanak! Ezek pedig az én kedvenceim (természetesen csak a két csizmánk után): 

minimocca01.jpg

minimocca02.jpg

minimocca03.jpg

minimocca04.jpg

minimocca05.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövesd a Maison blogot a Facebookon is!