3 dolog, amitől a sajátodnak fogod érezni az albérleted

3 dolog, amitől a sajátodnak fogod érezni az albérleted

2015. nov 03.

Bár én sosem laktam albérletben, mégis tudom, hogy olykor milyen nehézséget jelent ott kialakítani a saját stílusunknak megfelelő, otthonos hangulatú helyiségeket.

Az ember nem végezhet túl nagy átalakításokat, ráadásul csak olyan holmiba érdemes befektetni, amit aztán magunkkal tudunk vinni majd egy másik lakásba. Korábban írtam egy bejegyzést arról, hogy mi az az 5 kiegészítő, amivel könnyen karaktert lehet adni a lakásnak

alberlet_2.jpg

Most csavarjunk ezen egy kicsit! A helyzetet nehezíti, ha csak egy nem túl jó állapotú albérletre van pénzünk, azonban ilyenkor is meg lehet újítani néhány apró dolgot, ami viszont nagyon sokat számít a komfortosság szempontjából. Tegyük fel, hogy elhelyezted már a saját ágyneműdet, törülközőket, bepakoltál a szekrénybe, de valahogy még mindig nem az igazi. Íme 3 dolog, amit ha kicserélsz, megújítasz, sokkal jobban fogod magad érezni!

1. Zuhanyrózsa

A fürdőszoba szerintem éppoly fontos, mint a hálószoba: ide tudsz elvonulni, hogy egy kicsit relaxálj, feltöltődj, kipihend magad. Éppen ezért kényelmes, meleg, otthonos hangulatra van szükség. Ha már kitettél pár puha törülközőt, illatgyertyát és finom szappanokat, akkor az már fél siker. Teljesen viszont akkor fogod magad otthon érezni a bérelt lakásban, ha veszel egy új, a saját igényeidnek megfelelő zuhanyrózsát és felszereled a régi, egyszerű, talán kicsit kopottas helyett! Így már teljesen birtokba vetted a fürdőszobát.

zuhany.jpg

2. Szekrény fogantyúk

Nem is hittem, hogy mennyit számít otthonosság szempontjából az egyedi fogantyú, addig amíg le nem cseréltem az IKEA-s komód gombjait. Amint felkerültek az én ízlésemet jobban tükröző fogantyúk, sokkal inkább a magaménak éreztem az egész bútort. Kicsi dolog, de tényleg sokat számít! Nemrég fedeztem fel a designfogantyu.hu-t, érdemes körbenézni! 

designfogantyu.jpg

3. Lámpa

Legalább egy lámpát cserélj le! Sokan nem gondolnak arra, hogy a tulajdonos által felszerelt csillárokat, lámpaburákat könnyedén ki lehet cserélni, az előzőt pedig elrakni egy szekrénybe. Szerintem az a legjobb, ha az előszobai világítást cseréled le, mert akkor a lakásba belépve rögtön valami saját dolog fogad. Ráadásul a fény és a fényforrás nagyon fontos hangulati elem, nem szabad elsiklani felette. Nekem például Franta Ági csillaglámpája világít az előszobában, és minden hazaérkezéskor megcsodálom egy pár pillanatra :) 

frantaagi_1.jpg

 

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövesd a Maison blogot a Facebookon is!