Puha bőrcipők kicsiknek - Piloo

Puha bőrcipők kicsiknek - Piloo

2015. sze 03.

Sokan sokfélét gondolnak arról, hogy mit kell egy járni még nem tudó baba lábára adni, egyáltalán kell-e rá valami. A nyári hőségben szerintem a legjobb mezítláb, maximum egy vékonyka fehér zoknit húztam Dávid lábára. Viszont amikor hűvösebbre fordul az idő, akkor kiélhetem magam öltöztetés terén és ilyenkor a cipő sem maradhat el. Őszi lábbeli után kutatva próbáltuk ki a Piloo egyik puha bőrcipőjét. 

piloo01.JPG

Jobban mondva szandálját, ez ugyanis hivatalosan annak a fazonnak felel meg. Mindenesetre amíg nem éri a hideg talajt ősszel, addig tökéletesen megfelel, ráadásul még szellőzik is. Járni tudó gyerekeknek inkább ajánlott klasszikus vagy mokaszin fazont választani a hűvösebb időszakra.  

piloo02.JPG

Piloo bőrcipők kézzel készülnek az előre megtervezett fazonok és minták, vagy egyéni elképzelés alapján. Elsőre picit nehezen adtam fel Dávid lábára a velúr cipőcskét, ezért minden irányba meglazítottam, megmozgattam az anyagot, hogy még puhábbá váljon és megfelelően nyúljon a benne lévő gumiszalag segítségével. Így már nem jelentett gondot belebújtatni. Nem szorít sem a lábfejnél, sem az orránál, az ujjak kényelmesen elférnek benne, a lyukacsokon keresztül pedig szellőzik. A nagyobb gyerekek számára természetes viseletet jelent, hasonló érzés a mezítlábas járáshoz. Bár első sorban otthoni viseletre szánják őket, a készítők a téli időszakra is felkészültek, ezért gyapjú talpbélés is kérhető bele. 

piloo03.JPG

Ahogy már említettem, többféle fazon közül lehet válogatni és annak az orrára vagy az oldalára különböző minták kérhetőek. Mivel én inkább a letisztult, egyszerű vonalak híve vagyok, így egy minta nélküli, ám színében karakteres, kékeszöld cipőt választottam. Nagyon megkedveltük természetes anyaga és kialakítása miatt. 

Hordozáshoz, babakocsizáshoz vagy otthoni kúszáshoz, mászáshoz remek viselet kicsiknek és nagyobbaknak!