Indulhat az otthoni nyaralás!

Indulhat az otthoni nyaralás!

2015. jún 30.

Idén úgy alakult, hogy nálunk elmarad a nyári utazás, mivel más feladatok várnak ránk. Nem állítom, hogy egy végigdolgozott év után könnyű lemondani arról, hogy egy kicsit kiszakadjunk ebből az országból vagy legalább a városból, de igyekszünk úgy alakítani a napokat, hogy a "nyaralás-élmény" legalább hétvégente teljesüljön. 

nyaralas.png

Igazából minden csak tudatos tervezés kérdése, a megszokott napok itthon (ez alatt nem a négy fal közötti bezártságra gondolok) is különlegesebbé tehetőek és néhány nap alatt fel lehet töltődni. Júniusban én már megkezdtem a nyaralást, amit ti is bármikor megtehettek, főleg most, hogy ismét jön a meleg idő! 

1. Légy turista a saját városodban!

Nézz más szemmel a megszokott környékre! Ha nincs kedved saját kutatómunkát végezni az épületekről, a történelemről, akkor regisztrálj egy tematikus városi csoportos sétára, szerencsére már rengeteg lehetőség közül lehet válogatni. Az én kedvencem a Budapest Beyond Sightseeing és a bupap szervezői által kínált séták. 

Egy másik napon pedig igazi jó turista módjára kezdd el felkeresni a téged érdeklő kiállításokat! Nemrég jártam a Kiscelli Múzeumban, ahol már a környezet is különleges és pihentető, a kiállításokból pedig még többet tudhatsz meg Budapest múltjáról. 

2015-06-30_08_01_04-andrea_bitay_andibitay_instagram_photos_and_videos.png

A fotó az Instagram oldalamról van.

Gondold végig, hogy milyen helyeket látogatnál még meg, ha külföldi lennél hazánkban, például sétálj az állatkertben (már koala is van) és a Gellért-hegyen. Ha pedig messzebb is van kedved utazni, akkor irány a Gödöllői Kastély vagy Szentendre!

2. Kényeztesd magad!

Természetesen, aki nyaral az nem csak "menetel" folyamatosan a városban, hanem olyan dolgokat is megenged magának, amiket máskor nem. Ütemezz be egy finom ebédet valamelyik étteremben, ahova már rég el akartál menni, este pedig menj el borozni vagy koktélozni valahova! 

2015-06-30_08_04_09-andrea_bitay_andibitay_instagram_photos_and_videos.png

The Box Donut szögletes fánkjai. Fotó: Instagram

A gasztronómián túl is gondolj a testedre, és fizess be egy pihentető masszázsra vagy keress fel egy közeli spat!

3. Csinálj olyan programot, amit máskor nem!

Az is elég a nyaraláshoz, ha épp csak egy picit térsz el a megszokott rutintól. Például munka előtt vagy hétvégén kelj fel korábban és reggelizz a barátaiddal, hiszen ilyenkor már hajnalban feljön a nap, úgyhogy kiülhettek egy teraszra és máris sokkal jobban indul a nap!

2015-06-30_08_10_31-andrea_bitay_andibitay_instagram_photos_and_videos.png

Zoska, az egyik kedvenc reggeliző helyem. Fotó: Instagram

Nemrég a nyáron nyüzsgő Római-parton töltöttem egy délutánt, amit az tett különlegessé, hogy oda és vissza is a BKK hajóval utaztunk. Kb 1 óra oda illetve vissza is az út, ami egy dunai városnézéssel is felér. De ugyanígy elmehettek kirándulni libegőzéssel vagy gyermekvasutazással összekötve, este pedig egy nagy művész festményét leutánozni a PaintCocktail egyik különleges rendezvényén

4. Pihenj!

A nyaralás nem az igazi, ha nem tudunk pihenni és relaxálni is. Adj időt a semmitevésnek például egy otthoni hosszú fürdőzés, olvasás vagy filmnézés formájában. Budapest a fürdők városa is, mégis kevesen használjuk ki ezt az adottságot, úgyhogy itt az ideje, hogy felkeresd valamelyik strandot vagy budai fürdőt! 

2015-06-30_08_14_45-andrea_bitay_andibitay_instagram_photos_and_videos.png

Piknikezés a Szent István Parkban. Fotó: Instagram

Ha nem vagy annyira az a fürdőzős típus, akkor pedig menj ki valamelyik közeli piacra, vásárolj be gyümölcsöket és sajtokat, majd egy pokróccal telepedjetek ki valamelyik parkba piknikezni!

Végül pedig fotózz sokat, hogy megőrizd az élményeket és még különlegesebbnek érezd az otthoni nyaralásod!