Áttetsző virágékszerek a nyárra

Áttetsző virágékszerek a nyárra

2015. jún 18.

Rég láttam olyan különleges és megragadó ékszereket hazai tervezőtől, mint a Karman Jewelry Bloom Sense elnevezésű új kollekciója. Annyira megtetszett, hogy a saját szememmel is szerettem volna megnézni, ezért tegnap ellátogattam a One Fashion üzletébe. Noha az, amit találtam, élőben nem teljesen olyan volt mint, amit előzetesen elképzeltem, mégsem csalódtam, sőt a virágformájú fülbevalóba még jobban beleszerettem miután felpróbáltam. 

karman02.png

A Bloom Sense minden egyes darabja finom és nőies, szinte már légies. Talán éppen ezért nem voltam teljesen felkészülve arra, hogy ezek a kiegészítők plasztik anyagból készültek. Ez elsőre szokatlan lehet, azonban amint hozzáértem, akkor már nem találtam műanyag hatásúnak, hanem inkább nagyon törékenynek és természetesnek. 

_dsc2917.JPG

_dsc2933.JPG

_dsc2925.JPG

_dsc2927.JPG

karman01.png

"A légiességet, a virágszirmok finomságát és könnyedségét áttetsző anyaggal fejezem ki.
 Egyenként formázott víztiszta és opál plasztik szirmokból álló kompozíciók összessége adja az ékszerek törékeny, leomló, fürtökbe tömörült egységét. A virágok anatómiáját követve alakítottam ki a formákat, amelyek hőkezelés hatására a hervadás folyamatát imitálva térbeli alakzatokká fejlődtek. Számos anyagkísérlet és prototípusok során jutottam el ehhez a kivitelezési technikához, amelyet most először alkalmazok ékszereim megformálásánál." - vallja kollekciójáról a tervező Kármán Orsi. 

karman_bs_1_small.jpg

A kollekciót fülbevalók, nyakláncok, karkötők, kitűzők és fejdíszek alkotják. Csodás!