5 apróság, amivel azonnal feldobhatod a konyhát

5 apróság, amivel azonnal feldobhatod a konyhát

2015. jún 12.

Miután a konyha teljes felújítását el kellett halasztanunk, azon kezdtem el gondolkozni, hogy mik azok az apróságok, amik nem jelentenek túl nagy anyagi kiadást, mégis látványosan feldobják a konyhát. Íme 5 apró ötlet!

konyha02_3.jpg

1. Szerelj kis horgokat a polcok aljára és akaszd fel a kedvenc csészéidet, bögréidet!

Mindenkinek vannak kedvenc csészéi, amikre örömmel néz és szívesen mutat meg. Ha kiemeled őket kis kampókra akasztva, akkor nem csak némi helyet spórolsz meg a polcon vagy a szekrényben, hanem minden reggel örömmel válogathatsz közülük a kávézáshoz. Egyébként ha nem tudod magadnak elkészíteni, akkor is van megoldás, sokfelé árulnak olyan polcokat, amelyekhez alapból járnak az aljára szerelhető kampók, például az IKEA-ban.  

konyha01_3.jpg

2. Helyezz el néhány fűszernövényt!

Minden egyes fűszernövény, amit a konyhában elhelyezel életet és nagyon finom illatot visz a térbe. Nem csak feldobja a konyhát, de hasznos is, hiszen nincs annál jobb mint, amikor frissen tépett fűszerrel tudod ízesíteni az ételt! Nagyon jó ötlet, ha ezeket elhasznált és megüresedett teás dobozokba ülteted, de mostanában a H&M fűszertartó fadobozaiért is oda vagyok. 

konyha03_3.jpg

konyha04_4.jpg

3. Rakj a falra egy szép képet, tálcát vagy órát!

Valamiért kevéssé jut eszünkbe a művészet, amikor a konyha kialakításán gondolkozunk. Pedig egy hangulatos kép, egy díszes tálca vagy egy látványos óra nagyon feldobja és otthonossá teszi a helyiséget. Nemrég tettem fel egy provence-i hangulatú tálcát a konyhapolcra és meglepődtem, hogy mennyire megváltoztatta a hangulatot. Próbáljátok ki!

konyha05_3.jpg

4. Ha nincs kép, jó a tükör is!

Egy olcsó vagy régi tükröt elég könnyű találni, ráadásul jót tesz a konyhának, ha nincs rajta ablak, szűk és kicsit sötét. 

konyha06_2.jpg

5. Helyezz el egy krétatáblát, amire felírhatod a bevásárló listát!

A krétatáblák reneszánszukat élik, nem csak a gyerekszobában, hanem a konyhában is! Ha főzés közben elfogy valami, akkor így azonnal fel tudod írni a táblára és a legközelebbi vásárlásnál nem felejted el megvenni. A hasznos jegyzeteken kívül hagyatsz rajta kedves üzeneteket a másiknak vagy inspiráló idézetet saját magadnak. Nagyon személyessé teszi a konyhát! (Tipp: A Butlersben tök jó krétatáblát lehet kapni.)

konyha07_1.jpg