Rózsás-epres jégkrém házilag

Rózsás-epres jégkrém házilag

2015. jún 11.

Hűsít, nagyon finom és nincs benne cukor, csak sok gyümölcs. Ilyenek az otthon készített jégkrémek (popsicle), ezért én mindenkit arra bíztatok, hogy a boltban vásárolható fagyik helyett készítsetek ti magatok ilyen finomságot!

Ráadásul nagyon könnyű és gyors elkészíteni 4-10 darabot. 

01_2.jpg

Ezúttal rózsaszirupos, epres, csokis jégkrémet készítettem. A görög joghurtot összeturmixoltam rózsasziruppal és némi vízzel, majd hozzátettem friss epret és már kész is volt a formákba tölthető krém. Ezután egy kis csokisziruppal tettem különlegesebbé, ami nagyon finom, de rendkívül gyorsan olvad - mint az a fotókon is látszik. 

A variációk száma végtelen, mindenkinek az ízlésétől függ, hogyan "bolondítja meg" a jeges finomságokat. 

02_3.jpg

Mivel maradt egy kis epres krém a végén, azt szív formájú jégkockatartóba töltöttem, így most már akár friss vízbe lehet dobálni őket, hogy enyhe epres ízt adjon neki, de magában is elszopogathatóak egy forró napon. 

03_2.jpg

Próbáljátok ki!

 

Kapcsolódó bejegyzés: Jégkrém házilag