Medúzák fényében tündököl Takács Judit új kollekciója

Medúzák fényében tündököl Takács Judit új kollekciója

2015. máj 26.

Egy jó táskakollekciót sokan össze tudnak hozni, de kollekcióról kollekcióra megújulni és tovább színesíteni a felhozatalt már nehezebb ügy. Takács Juditnak szerintem mindig sikerül, ennek eredményeképp a tavaszi/nyári táskák minden eddiginél menőbbre sikerültek. A tervező új rövid frizurájával párhuzamosan a táskái is új tulajdonságokkal bővültek: pozitív értelembe vett lazasággal és vagánysággal. (Persze nem tudom, hogy melyik volt előbb...)

2015-05-26_01.jpg

jt_15ss_1.jpg

A 2015 tavasz/nyári kollekció koncepciója a biolumineszcens élőlények (medúzák, gombák, algák, ízeltlábúak...) fényjátékán és azok mintázatán alapul. Ennek megfelelően a kollekció különlegességét az olyan sötétben világító, foszforeszkáló kellékek adják, mint a névtáblák, a cipzárak és a szitázott nyomatok. Ezzel szinkronban natúr árnyalatok jellemzik a kollekciót, a fehértől az ekrü sötétebb árnyalatáig, kiegészítve olyan élénk és intenzív színekkel, mint a neon narancs, a világos sárga és vízkék. Az egyszínű termékek mellett a több színre építkező harmónia a jellemző, az egyes színárnyalatokkal való játéknak és finom átmeneteknek köszönhetően.

jt_15ss_9.jpg

Judit megmutatta nekem, hogy milyen a sötétben világító táska. Fotón is ütős, de élőben még jobb a látvány! Menő lehet egy szombat estén ilyennel sétálgatni a bulinegyedben, és legalább kevesebb eséllyel hagyod el egy tömött kocsmában...

jt_15ss_5.jpg

jt_15ss_8.jpg

Az anyaghasználat tekintetében a finom tapintású, prémium minőségű marhabőr és a nagy szakítószilárdságú, textúrázott kengurubőr váltakozik, amit a púderszínű sertésbőr és a vízlepergető textil kísér bélésként.

A formai paletta is megújult, öt új modellt ismerhetünk meg a kollekcióval. A Noctiluca microbag vékony és hosszú vállpánttal, a sportos minimalista stílust képviselő Atolla modell pedig tiszta bőrből és szitázott textillel kombinálva is új alternatívát jelent. A különleges és egyedi szabással készült sportos válltáska, a Mycena és a bőr hátitáska, a Vibrio (több zsebbel és állítható pánttal) is a kollekció újdonságai, míg a Hinea, a már megszokott minimal tote modell ezúttal bőrrel kombinált szitázott textil formájában kap egyedi külsőt.

jt_15ss_10.jpg

jt_15ss_2.jpg

jt_15ss_3.jpg

A korábbi kollekciókhoz hasonlóan ezúttal is készültek cipők. A szandál több, vékony keresztpánttal és cserélhető bokapánttal rendelkezik, ezáltal mindig az adott szetthez illeszthető. A paletta másik tagja egy lapos pömpsz, kecses orr résszel. Továbbá olyan apróságok is készültek a sötétben világító kellékekkel, mint kulcstartó, karperec vagy öv.

Ha bejön és élőben is szívesen megnéznétek az új kollekciót, akkor keressétek Takács Juditot az Open Showroomban vagy irány a webshop

Fotók: Martin Wanda