Több, mint egy sima pékség - Panificio il Basilico

Több, mint egy sima pékség - Panificio il Basilico

2015. máj 21.

Nagyon szeretem a friss pékárut, de sajnos a CBA-k és Fornettik városában elég nehéz minőségi pékséget találni. Főleg, amiért nem kell a fél várost átutazni, hanem útba esik reggelente munkába menet... Ha mégis sikerül, akkor arra igazi kincsként tekintek és most már ezek közé tartozik a Király utcai Panificio il Basilico is!

01_5.JPG

02_2.JPG

03_3.JPG

Igaz, hogy a kézműves pékség nem teljesen újdonság, hiszen a Városmajor utcában már jó ideje megtalálható, de oda eljutni nekem külön programot jelent. Még nincs egy éve, hogy social media aktivitás szempontjából "megszakértettem" egy cikkben a frissen nyitott pékséget, azóta pedig már 3 helyen megtalálható Budapesten. A Király utcai Central Passage április óta büszkélkedhet a (szerintem) legjobb pékséggel, ami ráadásul ezen túlmenően húsokat, borokat és baráti áron kétfogásos ebédmenüt is kínál. Az aktuális kínálatért mindenképp megéri Facebookon rendszeresen követni a Panificio il Basilicot.  

pani.png

04.png

05_3.JPG

06_3.JPG

07_2.JPG

Először a csokidarabos kaláccsal fogott meg magának a pékség, amit akkor sem unnék meg, ha minden nap ezt reggelizném. De vannak itt kenyerek, bagettek, perecek, tekercsek, krémes sütemények, mind-mind a legjobb alapanyagokból. 

09_2.JPG

10_1.JPG

Szerencsére már egyre több ember számára fontos a minőségi táplálkozás, és ha erre lehetőség van stílusos környezetben, jó helyen és elérhető áron, akkor minden adott ahhoz, hogy rendszeressé váljon az olyan helyeknek köszönhetően mint a Panificio il Basilico. 

11_2.JPG