A "pucér" torta mindent megmutat

A "pucér" torta mindent megmutat

2015. máj 11.

Tavaly indult igazán hódító útjára az úgynevezett naked cake, és hamar trenddé vált az esküvők terén. Itthon szerintem még annyira nem terjedt el, talán ezért is választottam ilyet a saját esküvőmre, amit a Cake Shop készített el. 

nakedcakes.jpg

Mi is az a naked cake?

Egyszerűen fogalmazva a naked cake bevonat nélküli torta, ami minden réteget láttatni enged. Ugyanakkor korántsem veszít ünnepélyességéből, nem válik túlzottan egyszerűvé, hanem pompásan tökéletlen, könnyed és természetesen elegáns.  

A tortán a hangsúly a különbözők textúrákon és színeken van, amit a díszítésnek használt gyümölcsök és virágok tesznek teljessé. A végeredmény igazán rusztikusnak nevezhető. 

nakedcake02.png

Szerintem azok a menyasszonyok választanak ilyen tortát, akik szeretnének egy kicsit eltávolodni a hagyományos, fondant borítású tortáktól és helyette valami természetesre vágynak. Főleg így tavasszal és nyáron nagyon szép látvány a könnyed rétegek tornyosulása gyümölcsökkel megszórva. Egyébként nem csak esküvőre remek választás, születésnapra vagy bármilyen más alkalomra is megállja a helyét. 

nakedcake01.png

Természetesen a naked cake esetében is lehetőség van a változatosságra. Nem csak méretükben különböznek a torták, hanem a rétegek ízeiben is és a gyümölcsök egyvelegében. Mi például egy mascarpones erdei gyümölcsös és áfonyás krémmel töltött mandulás fehér sachert rendeltünk. Köszönöm a Cake Shop cukrászának!

torta_1.jpg