A tökéletes skandináv diáklakás

A tökéletes skandináv diáklakás

2015. ápr 19.

Amikor valaki először külön költözik a szüleitől, akkor az egyetemista évekre nem vágyik másra, mint hogy legyen egy nagy ágya, egy asztala és egy akkora konyhája, amiben mindent kényelmesen elkészíthet magának. A most következő lakás tökéletes példája annak, hogy noha a lakás nagyon apró és nincs lehetőség arra, hogy az ember sok pénzt költsön a bútorokra, mégis ki lehet alakítani egy nagyon stílusos és kényelmes otthont. 

ma1.jpg

Mindössze 24 négyzetméter, ezért arra nincs lehetőség, hogy sok haver átjöjjön és kényelmesen elférjen, de egy embernek épp megfelel ez a kialakítás. A szoba központi eleme természetesen az ágy, ami mellett még egy kis asztal is elfért két székkel. A helyhiány miatt érdemes minden lehetőséget megragadni a tárolásra, ezért kerültek nagy fiókok az ágy alá. Ennek ellenére a falak nincsenek teleaggatva polcrendszerekkel vagy hatalmas, zárt szekrényekkel, hanem minden szellős és légies maradt. 

ma10.jpg

ma11.jpg

Figyeljétek meg, hogy miket használtak dekorációnak, kiegészítőnek! Az ágy mellett egy kis mártott festésű asztalka kapott helyet, a falon pedig az általam nagyon kedvelt házikó polcok sorakoznak. Az ablakpárkányon egy csomag fekete-fehér szívószál áll, amilyet hazánkban is nagyon könnyű beszerezni, például a Karcsi Papírboltjából

ma2.jpg

Az asztalon egy nagyméretű égőre hasonlító váza áll, nagyon ötletes! (Nem hiszem, hogy ez valódi égő lenne, mert az hamar felborulna.) Mellette a House Doctor csodálatos teázó készlete, amely hazánkban a Desgin Shop by Solinfonál kapható. Róluk nemrég írtam a blogon. 

ma3.jpg

Tagadhatatlan a skandináv hangulat! A konyha természetes és világos. Nem túl nagy, viszont a felső szekrénysornak köszönhetően van benne elég hely a tároláshoz. 

ma5.jpg

ma4.jpg

ma7.jpg

Végül az apró fürdőszoba, amit az egyszerű fehér csempék tágasabbnak mutatnak, és végre látszik egy fotón, hogy a "magazinokban bemutatott" lakások sem teljesen hibátlanok :)

ma8.jpg

fotók: Bjurfors