Maradj boldog online is!

Maradj boldog online is!

2015. ápr 11.

Az elmúlt napokban kicsit betegeskedtem. A téli időszakot sikerült megúsznom megfázás nélkül, a tavaszt viszont ezzel kezdtem, így néhány napot otthonról dolgoztam és volt időm arra, hogy valóban kipihenjem magam. Ilyenkor nem csak a testnek van szüksége pihenésre, hanem gondolatban is ki kell szakadni a mindennapokból, ezért a "muszáj dolgok elintézésén" felül szinte ki sem nyitottam a laptopom, nem néztem a telefonomon, hogy mi történik a Facebookon vagy az Instagramon... és mindez nagyon jó volt!

office01.jpg

Hátrább léptem egy lépéssel az online életemtől és a valódi dolgok felé fordultam, ami nagyon sok új ötletet, kreatív gondolatot adott. Ha valaki tartalomgyártással foglalkozik, akkor egy idő után szinte őrjítő tud lenni a folyamatos kényszer, hogy minden körülmények között, napról napra, óráról órára "kipréselj" magadból egy posztot az ügyfélnek, egy cikket a szerkesztőnek vagy egy bejegyzést a blogra. 

Ugyanakkor vannak, akik saját maguknak állítják fel ezeket a szabályokat, hiszen szinte kényszeresen építik az énmárkájukat, folyamatosan versenyben érzik magukat másokkal és az egész világgal. Ha valóban szeretnéd élvezni az online jelenlétet, akkor olykor állj meg és szállj ki belőle! 

Több tanulmányt olvastam már arról, hogy az online világ hogyan befolyásolja azt, ahogy magunkat érezzük és milyen hatással van ránk. Ezekről a dolgokról azt hiszem, többször írtam már itt a blogon is.  Számomra az internet általánosságban egy nagyon boldog hely, ahol megteremtettem azt a kis világot, ami kikapcsolódást és csupa pozitív élményt jelent. Ide köt a munkám, a hobbim és a barátaim. Ugyanakkor tudom, hogy nagyon sok frusztrációhoz és feszültséghez vezethet. 

Talán a legfontosabb az, hogy tisztában legyünk vele, nálunk van az irányítás, használni kell ezt a lehetőséget! Az interneten rengeteg tartalom vesz minket körbe, köztük rengeteg nyomasztó, szenzációhajhász hír és információ is. De vajon valóban szükségünk van ezekre mind és minden nap? A rendszeres hírfogyasztás igényli a legtöbb kontrollt, mert a sok gyilkosság, háború és egyéb szörnyűség, ami a világban történik tényleg megmérgezheti a mindennapokat. És ha nem tudsz róla, akkor mi történik? Túlnyomó részt semmi. 

Ehelyett keress olyan rendszeres tartalomforrásokat, amelyek boldogsággal töltenek el. Kövess a Bloglovinon néhány szimpatikus blogot, állíts be a Feedly-be olyan oldalakat, amelyek a hobbidról szólnak és kövess inspiráló táblákat a Pinteresten! 

office02.jpg

A tartalmon túl persze az ismerősök is meghatározzák, hogyan érezzük magunkat online. Ahogy a valódi életben sem találkozol olyan emberekkel, akiket nem kedvelsz, akik csak lehúznak vagy idegesítenek, úgy az interneten is a megfelelő, pozitív emberekkel vedd körbe magad!

Ugyanakkor ne csak azt tartsd kézben, hogy mi az, amit befogadsz, hanem azon is gondolkozz el, te mit adsz másoknak. Ne hozd magad kellemetlen helyzetbe, figyelj az adatbiztonságra és légy olyasvalaki, akivel te is szívesen kapcsolatban állnál! Így minden esély megvan arra, hogy az online világ tényleg egy boldog hely legyen a számodra. 

képek: Pinterest