8 lépés a stresszűző fürdőzéshez

8 lépés a stresszűző fürdőzéshez

2015. ápr 07.

Egy munkával és stresszel teli hét után szinte kötelező egy kicsit kikapcsolódni, elfelejteni mindent, amin az ember idegeskedett, kikapcsolni a telefont, lecsukni a laptopot, és semmi mással nem foglalkozni csak saját magunkkal. Ennek a legjobb módja egy relaxáló fürdőzés. 

img_5013.JPG

Évekig csak zuhanyzóm volt, aminek a legnagyobb hiányossága, hogy nem igazán lehet ellazulni benne, ezért szó szerint felüdülést jelentett, amikor megújult a fürdőszoba és belekerült a kád. Úgy gondoltam, itt az ideje megadni a módját a fürdőzésnek, és ehhez a legjobb társnak a Lush bizonyult. Íme néhány tipp a tökéletes, stresszűző fürdőzéshez!

img_5008.JPG

1. Gyűjtsd össze a kényeztető finomságokat!

Válassz olyan fürdőgolyókat, amelyek megnyugtatnak és különlegessé teszik a fürdőzés élményét. Nekem az egyik kedvencem a Big Blue, amely levendula- és citromolajat tartalmaz, így nem csak segít a relaxálásban, hanem vidámabbá is tesz, míg a benne található moszatok puhává varázsolják a bőrt.

A habfürdő a fürdőgolyó mellett is jól megfér a kádban, csak arra kell ügyelni, hogy az illatfelhő ne váljon túl sokká és esetleg zavaróvá. Amint elkezd habosodni a víz, minden gond elkezd eltűnni, ez a rituálé lényege. A levendulás French Kiss nyugtató, míg a szivárványos Dorothy vidámságot hoz citrusos, virágos illatfelhőjével, a gyümölcsös Comforter pedig gyengéden nyugtató. 

img_5011.JPG

2. Megfelelő hőmérséklet és fények

Fontos, hogy a víz jó hőmérsékletű legyen, vigyázz, ha kipirosodik a bőröd a vízben, akkor túl meleg lett. Előny, ha a fürdőszobában többféle fényforrás közül lehet választani, de ha erre nincs lehetőséged, akkor is remek hangulatot tudsz teremteni néhány gyertya meggyújtásával. 

3. Hallgass relaxáló zenét vagy olvass egy jó könyvet

Fürdőzéshez válassz egy olyan könyvet, ami kellőképpen szórakoztató és lazító. Én most A párizsi építészt olvasom, ami a német megszállás idején játszódó izgalmas regény. Ha inkább csak hallgatnál valamit, akkor érdemes körbenézni a Spotify-on, mert néhány remek relaxáló zenelista közül lehet válogatni. 

4. Készítsd el kedvenc teádat vagy borodat

Az igazi kényeztetés az, ha iszogatsz vagy eszegetsz valamit a kádban fekve. Persze arra nem árt ügyelni, hogy semmi se hulljon a vízbe... 

5. Tegyél fel egy ápoló maszkot, hajpakolást

A fürdőgolyó megteszi hatását a vízben ázás közben, de gondolj arcodra is! Ajánlom például a Brazened Honey arcpakolást, ami méregtelenítő hatású és fényessé teszi a bőrt. Ha a hajadra is gondolsz, akkor próbáld ki a H'Suan Wen Hua pakolást, ami kondicionálja és fényessé teszi. 

img_5010.JPG

6. Készíts be egy puha törülközőt vagy köntöst

Nincs is annál jobb mint, amikor a fürdőzést követően egy meleg és puha törülköző fogad. Gondolkodj előre, és kicsit tedd melegedni a radiátorra vagy törülköző szárítóra!

7. Élvezd a fürdőzést!

Ne foglalkozz semmi mással, csak élvezd a krémeket, a könyvet és iszogasd az italod. Teljesen zárd ki a külvilágot!

8. Utána se rohanj el, hanem folytasd az olvasást, nézz meg egy filmet vagy aludj a friss levegőn!

Így válik teljessé a stresszűző fürdőzés.