Áprilisban jön Európába az IKEA vezeték nélküli töltő-kollekciója

Áprilisban jön Európába az IKEA vezeték nélküli töltő-kollekciója

2015. már 31.

Az IKEA hamarosan bemutatja első olyan dizájnkollekcióját, amely stílusos és funkcionális lakberendezési termékekbe épített vezeték nélküli töltőegységet tartalmaz okostelefonok és táblagépek számára.
Az új technológiai megoldás – amelynek köszönhetően éjjeliszekrények, lámpák és íróasztalok lényegülnek át töltőállomássá – idén áprilisától lesz kapható az európai és észak-amerikai áruházakban, a globális termékbemutatót követően.

ph123792.jpg

Az IKEA vezeték nélküli töltőkollekcióját a „Home Smart” nevet viselő, hosszú távú stratégia részeként alakították ki, amellyel a cég új, előremutató fejlesztések során szeretné szebbé tenni az emberek mindennapjait az otthonaikban. A vezeték nélküli töltőkollekció fejlesztéséhez új, de a piacon már elérhető technológiát alkalmazott annak érdekében, hogy az emberek otthoni vagy munkahelyi környezetében felmerülő, a konnektorokkal és helyhez kötött, vezetékes töltőkkel kapcsolatos elvárásainak megfeleljen.

„Kutatásaink alapján és számtalan otthon felkeresése után bizton állíthatjuk, hogy az emberek nem szeretik a vezetékek kusza halmazát. Leginkább az okoz gondot, hogy nem találják a töltőjüket és lemerül a telefonjuk akkumulátora. Az új innovatív megoldásaink – amelyek a bútorokat a vezeték nélküli töltés technológiájával ötvözik – egyszerűbbé teszik az életet” – mondta a sajtónak Jeanette Skjelmose, a világítás és vezeték nélküli töltés üzleti-területi vezetője.

ph124730.jpg

A technológia a globális minősítési szabvány, a Qi együttműködésével jött létre, független minősítést biztosítva a vezeték nélküli töltőtermékekre. Az új, éjjeliszekrényeket, asztali és állólámpákat, valamint íróasztalokat töltőpontokká alakító kollekciót, másokkal együtt, David Wahl tervezte.

„Okos és praktikus vezeték nélküli töltőmegoldásokat valósítottunk meg, hogy ne kelljen többé a kábelek kusza szövevényével szembesülnöd. Egyszerre több készülék is tölthető, miközben élvezheted a gyönyörű, töltőkábelektől mentes otthon látványát” – mesélte David Wahl.

ph124093.jpg

Az IKEA minden évben olyan dizájnkollekciókat és egyedi együttműködésekből született termékválasztékot mutat be, amelyek a szebb otthoni élet megteremtéséhez nyújtanak segítséget. Az IKEA célul tűzte ki, hogy az eddigi 1-2 helyett akár tíz egyedi dizájnkollekciót is bemutat az év során. Kíváncsian várom!

update: Itt már mindent megtudhatsz a bútorokról.