5 dolog, amit megtehetsz a reggeli indulás előtt azért, hogy jobb legyen hazaérni

5 dolog, amit megtehetsz a reggeli indulás előtt azért, hogy jobb legyen hazaérni

2015. már 31.

Csupán néhány perccel kell ahhoz előbb felkelni reggelente és néhány dolgot megtenni azért, hogy amikor majd a munka után hazaérsz, akkor jól eső érzés legyen belépni az ajtón. Egy időben mindig tologattam magam előtt a feladatokat, mondván „majd ha hazaérek megcsinálom”. Aztán semmi kedvem nem volt nekiállni... Úgyhogy inkább reggelente picit korábban kelek, és túlesek a nehezén, így este már csak élvezni kell a kellemes otthont :) 

1. Tüntesd el a reggeli nyomait!

Elég lehangoló tud lenni, amikor este még a beszáradt kávéfoltos bögrét vagy a tojásrántotta után olajos tányért kell nézned. Ilyenkor arra gondol az ember, hogy miért nem mosta el rögtön evés után? Ráadásul frissen könnyebb, este viszont már jöhet az áztatás. Ha pedig ez megvan, akkor tedd a helyükre őket, így este sokkal tisztábbnak fogod látni a konyhát.

reggeli_1.jpg

2. Tedd az előző napi ruhákat a szennyesbe!

Oké, ezt már este is megteheti az ember, de ha hosszú volt a nap, akkor előfordul, hogy az ember oda dobja le a ruháit, amit éppen ér. Ne hagyd ott, mert igazán lehangoló lesz este a piszkos vagy gyűrött ruhák látványára hazaérni!

3. Tedd rendbe az ágyat!

Nem kell profi módon minden reggel bevetni az ágyat, én sem szoktam. Viszont az biztos, hogy sokkal jobban esik este egy olyan hálószobába belépni, ahol nem kupacba gyűrve hever az ágynemű, hanem egyenletesen elhelyezve, hogy szinte már csak bele kelljen bújni.

reggel.jpg

4. Húzd fel a redőnyöket és szellőztess ki!

Aki reggel nem veszi a fáradságot ahhoz, hogy felhúzza a redőnyöket vagy széthúzza a sötétítő függönyt, azt lehangoló látvány fogadja majd munka után, főleg tavasszal és nyáron, amikor kint még este 8-kor is világos van. Ugyanakkor az sem árt, ha ezzel párhuzamosan néhány percre kinyitod az ablakot, hogy az éjszaka felmelegedett, állott levegő helyett friss áramolhasson be.

5. Készíts elő néhány dolgot, ami jól fog esni este!

Biztos neked is van néhány olyan tárgyad, ruhád, amit minden este használsz, például egy puha házipapucs, egy meleg köntös vagy egy kényelmes nadrág, esetleg egy jó könyv fürdés közben... Tedd ezeket olyan helyre, ahol majd könnyedén eléred, amikor megérkezel és már csak fel kell húzni magadra, nem pedig kutatni, hogy vajon hol hagytad el.

Ha ilyen nincs, akkor tavasszal vegyél egy csokor virágot, tedd vázába és helyezd el a lakásnak egy olyan pontján, ahol azonnal megpillantod, amikor belépsz majd az ajtón!

otthon.jpg

Ha nektek is van még tippetek, ami otthonosabbá teszi a megérkezést, akkor osszátok meg velem a blog Facebook oldalán vagy itt kommentben!