Harmonikus és stílusos babaszoba - babyberry

Harmonikus és stílusos babaszoba - babyberry

2015. feb 01.

Amikor először megláttam az interneten a babyberry babaszoba kollekcióját, azonnal tudtam, hogy ez valahogy más mint, amiket eddig találtam. Azt hittem, egy nemzetközi márka termékeiről van szó, és őszintén meglepődtem, amikor kiderült, hogy a profi munka mögött egy anyuka, Katona Eszter és az általa felkért tervezők állnak. 

babyberry_sogold.jpg

Mitől más a babyberry?

A legfontosabb, hogy a textilek, lámpák és falmatricák egységes stílust varázsolnak az egész babaszobának. Nem bugyuta mintákról van szó, itt nem találhatsz egymás kezét fogó vidám macikat és zsiráfokat... Ahogy Eszter magyarázta nekem, nem kell a gyereket hülyének nézni azért, mert még kicsi. És valóban! Amikor nála jártam, hogy megtapogassam a takarókat, törülközőket és egyéb termékeket, megbizonyosodtam róla, hogy tényleg egyenlő félként kezeli kislányát, sokat kommunikál vele és ennek megvan az eredménye is. Ez a hozzáállás pedig átjön az általa megálmodott kollekciókon is, csakúgy mint az a rengeteg szeretet és odafigyelés, amit a létrehozásába fektetett.

babyberry_agy.jpg

Valós igény hívta életre

Eszter egy ügynökségnél dolgozott, úgyhogy otthonosan mozog a marketing világában. Amikor most kétéves kislányát várta, azzal a helyzettel szembesült, hogy egyik bababoltban sem talált az ízlésének igazán megfelelő textil termékeket, ráadásul harmonikus design kialakítására sem volt sok esély. Úgyhogy maga varrta meg a takarókat és egyéb kiegészítőket, később pedig rájött, hogy a problémával nincs egyedül. Így merész lépésre szánta el magát és ügynökségi munkáját feladva belevetette magát a babyberry létrehozásába. 

portre.png

Felkutatta azokat a tervezőket, akik a leginkább meg tudták valósítani elképzeléseit, így kezdett közös munkába Hegedűs Zsanett tervezővel, aki nagyon jó ízléssel választotta meg a textilek mintázatát és minőségi anyagát. Franta Ági első sorban csodás stAArlight lámpáiról vált ismertté és a babák számára is tervezett néhány egyedi és limitált darabot. Végül, de nem utolsó sorban Balázs Éva grafikus járult hozzá a márka és a kollekciók kiteljesedéséhez szerintem páratlan figuráival, amelyek az I Love Books és a City Life kollekció textilpelenkáira, lámpáira és falmatricáira kerültek. 

A kollekciók

Három fantázianév rejti a különböző stílusú babaszoba kollekciókat: a City Life, az I Love Books és a So Gold. (Utóbbi a kedvencem.) 

A City Life vidám városi hangulatot teremt, kedves figurákkal és trendi színekkel. Nem szokványos módon a sárga és a barnás szürke uralja. 

babyberry_city.jpg

Az I Love Books inkább kislányos, vidám, neonos színekkel. 

babyberry_books01.jpg

babyberry_books02.jpg

A So Gold azoknak a szülőknek szól, akik szeretnék, ha a gyerekszoba is elegánsan bájos lenne. A fehér-arany kombó inkább lányoknak való, míg a fekete-arany kisfiúknak is tökéletes. 

babyberry_sogold02.jpg

"A babyberry márka megalkotásakor végig arra törekedtem, hogy valós igényekre minőségi megoldást tudjak javasolni. Minden egyes termék mögött rengeteg gondolkodás, tervezés, tesztelés áll, és végig azt tartottam szem előtt, hogy a minőségi alapanyagokat úgy ötvözzük kreatív ötletekkel, hogy a végén harmonikus, szerethető kollekciók születhessenek." Szerintem ez sikerült!

babyberry webshop

babyberry Facebook oldala