Stílusos papírzsákok a kallódó cuccoknak

Stílusos papírzsákok a kallódó cuccoknak

2015. jan 28.

A lakásom általában tele van olyan apróságokkal, amiket állandóan egyik polcról pakolok a másikra vagy behajítom valamelyik szekrény mélyére anélkül, hogy igazi helyet találnék nekik. Szinte szabályosan felcsillant a szemem, amikor a Meskán ráakadtam a Cucc papírzsákokra, amihez hasonló darabokkal eddig csak Pinteresten találkoztam.

cucc01.jpg

Magony Ági kétgyermekes anyuka, aki magyar-történelem szakon végzett, majd egy könyvkiadóban dolgozott szerkesztőként. Jelenleg kisebbik fiával van otthon és szabad idejében a papírzsákokkal foglalatoskodik.

A papírzsákokkal az Instagramon találkoztam, és szerelem volt az első látásra. Annyira menő volt, friss, fiatalos és legfőképp stílusos, hogy azonnal tudtam, hogy kell nekem egy ilyen.” – mesélte. Az egymásra találást nehezítette, hogy Magyarországon nem volt kapható ilyen zsák. Ekkor jött az ötlet, hogy ha külföldön ennyire sikeres, akkor biztosan itthon is tetszene az embereknek, így hát belevágott.

cucc02.jpg

„Találtam egy gyártót, aki tudta biztosítani az általam kért méretet és minőséget. A Cucc papírzsákokat kézzel festem stencil és akrilfesték segítségével, így mind egyedi darab. Egy adott betűtípust használok a feliratoknál. Vállalok egyébként egyedi feliratokat is, és egyedi mintákat is akár, bizonyos keretek között; például Bogyó és Babócát inkább ne kérjen tőlem senki...” – tette hozzá.

A papírzsákok kétrétegű papírból készülnek, nagyon strapabíróak, 20 kg-t biztosan bírnak. Nagy előnyük, hogy nem kell őket különösebben kímélni, ezért gyerekszobába is kiválóak. Egyedül a vizet nem szeretik, de ha egy nejlonzsákot helyezünk bele, akkor már nyugodtan tehetünk bele például esernyőt is vagy, ami most nagy divat, szobanövényeket.

cucc03.jpg

cucc04.jpg

A lakás bármely pontján hasznát tudjuk venni egy papírzsáknak: a gyerekszobában játéktároló, az előszobában cipő-, csizma-, esernyőtartó, a dolgozószobában helyet ad csomagolópapíroknak, kartonoknak, kézimunkázók esetében fonalaknak, textileknek; a hálószobában szennyestartó, a konyhában gyűjthetjük benne szelektíven a papírt, műanyagpalackokat, és a sornak még nincs vége... Tényleg bármire használható, csak a szükség és a kreativitás szab határt.

cucc05.jpg

fotó: Merci-Ancsa dekor

cucc06.jpg

fotó: Merci-Ancsa dekor

Ági azt is elárulta nekem, hogy a közeljövőben lesznek kisebb méretű zsákok is, illetve még van egy pár terve a lakásokban összegyűlt cuccok tárolására.