8 jel, ami azt bizonyítja, hogy a húszas éveid végén jársz

8 jel, ami azt bizonyítja, hogy a húszas éveid végén jársz

2015. jan 26.

Néhány nappal ezelőtt elindultam szombat este egy koncertre. Ahogy kiléptem az utcára valahogy furán éreztem magam, mintha idegen terepen sétálnék. Hamar rájöttem, hogy már idejét sem tudom mikor mentem szombat este valahova, ráadásul egyedül. A metróba érve elsőre meglepetten tapasztaltam, hogy utazótársaim kicsit sem hasonlítanak a hétköznap reggelekről megszokott tömeghez. Csini lányok mini szoknyában, fiúbandák sörös üvegeket szorongatva vagy a magukat túl korán kiütött bóbiskolva végállomásig utazók... Úgyhogy szembe kellett néznem a ténnyel, hogy valami megváltozott: már nem 21 éves vagyok...

bakery.png

A barátokkal beszélgetve megállapítottam, hogy a húszas évei végén mindenki (na jó, a többség) ugyanazokat a változásokat észleli saját magán. Íme 8 jele annak, hogy menthetetlenül közelebb állsz a harminchoz, mint a húszhoz!

1. Ha péntek este elmész bulizni, akkor a szombat estét biztos, hogy otthon töltöd. Már ha egyáltalán rá tudod magad venni egy munkával töltött hét után, hogy belevesd magad az éjszakába, és az eső sem esik, túl hideg sincs, mert akkor inkább beburkolózol otthon a meleg lakásban.

2. Egyre több baba fotó lepi el a Facebook hírfolyamodat. Ezzel párhuzamosan pedig egyre fogynak azok a barátaid, akiket bármikor spontán módon beránthatsz egy esti fröccsre valamelyik belvárosi kocsmában.

3. A minőség számít, nem a mennyiség. Legyen szó bármiről! Korábban minden hétvégi bulira új ruhát vettél magadnak a New Yorkerben vagy a H&M-ben, most viszont inkább azt a tökéletes darabot keresed a Mangoban, amit többször felvehetsz teljes magabiztossággal. Ugyanez igaz a sminkre is, néhány éve még halmoztad a különböző árnyalatú körömlakkokat és rúzsokat, azonban mostanra leáldozott a Miss Sportynak és helyét átvette az Estée Lauder.  Az olcsó üveg bor helyett pedig hosszú másodpercekig válogatsz, hogy melyik vörösborból igyál egy decivel valamelyik újonnan nyílt borbárban.

4. Kevesebb fotót készítesz és osztasz meg magadról a közösségi oldalakon. Korábban minden bulit szinte kötelezőnek érzetél megörökíteni és mindenkit végigtagelni rajtuk. Most viszont szinte hülyének éreznéd magad, ha egy baráti találkozón előkapnád a telefonod, és azt mondanád, hogy „csináljunk egy közös fotót a Facebookra”. Ha pedig neked mondják ugyanezt, akkor zavarba jössz és próbálod valahogy megúszni a dolgot.

5. Egyre gyakrabban érzed úgy egy szórakozóhelyen, hogy mindenki fiatalabb nálad. Nem elég, hogy kezded azt gondolni, te vagy itt a legöregebb, de még idegesítenek is mások. Miért kiabálva beszélgetnek a tinik egymással a kocsmában? És miért ordítoznak egymásnak éjszaka az utcán? És egyáltalán miért kell olyan hangosan röhögni?

6. Egyre több figyelmet fordítasz az ételek összetevőire, az egészséges alapanyagokra és érdeklődni kezdesz a jóga iránt. Gondolj bele, hogy régen képes voltál tejföllel megkent zsemlén élni hétvégente, most pedig azt vizsgálod, hogy hány E van a bolti ételekben, sőt elkezded a 30 napos jóga kihívást megvalósítani.

7. Jó napottal köszönnek rád. A legrosszabb, amikor belépsz egy boltba és a nálad maximum 5 évvel fiatalabb eladólány azt mondja neked „ Jó napot!”. Ennél már csak az rosszabb, ha ugyanezt teszi a liftből kilépő gimnazista is és rájössz, hogy végülis van köztetek legalább 10 év korkülönbség...

8. Csak azt csinálod, amit igazán élvezel és csak azokkal, akiket valóban szeretsz. Ha valamihez nincs kedved, azt nem csinálod. Ennyi. Nem lógsz már olyanokkal, akiknek a társasága nem dob fel és pont nem érdekel a véleményük sem. Annál sokkal értékesebb az időd, mint hogy olyan dolgokra fordítsd, amik nem töltenek fel ahelyett, hogy azt csináld, amit szeretsz. Szóval végülis nyertél és örülsz, hogy már nem vagy 20 éves! ;)