Hogyan találd meg ismét az inspirációt a blogoláshoz?

Hogyan találd meg ismét az inspirációt a blogoláshoz?

2015. jan 16.

Tudom, hogy több lelkes blogger is olvassa a blogomat, ezért ezzel a bejegyzéssel most kicsit nekik fogok kedvezni. A blogolásban nem az a legnehezebb, hogy kitaláld miről akarsz majd blogot vezetni és nem is az, hogy létrehozd a felületet, hanem az, hogy 2-3 év múlva is fenn tudd tartani. Ne fáradj bele és ugyanolyan lendülettel tudd csinálni, ahogy elkezdted. Rendszeresen, sőt napi szinten... Én az utóbbi hetekben jutottam el az eddigi legtartósabb mélypontra, amikor arra is nehezen vettem rá magam, hogy heti egy bejegyzést kipréseljek. Ezek a mélypontok talán kellenek ahhoz, hogy egy blog időről időre meg tudjon újulni és új lendületet kapjon. 

blogolas.jpg

Elárulom, ezekben a napokban többször végiggondoltam azt, hogy befejezem a blogírást, vagy elköltöztetem és tiszta lappal kezdem valahol máshol. Végül feltettem magamnak néhány kérdést, amiket megválaszolva ismét rátaláltam a blogoláshoz szükséges inspirációra. 

Úgyhogy, ha hasonló cipőben jársz éppen, akkor kérdezd meg magadtól, hogy

- miért kezdtél bele a blogírásba? Milyen céljaid voltak és mit szerettél volna elérni anno, amikor belevágtál az egészbe?

- mi változott benned azóta? Hogyan alakult az életed, milyen más elvárásaid lettek?

- mi érdekel igazán? Mindig változik az ember. Lehet, hogy kezdetben egy sminkblogot szerettél volna, de időközben rájöttél, hogy valami más sokkal jobban foglalkoztat.

- mik voltak az eddigi legjobb élményeid a blogodnak köszönhetően? Emlékezz vissza, hogy milyen visszajelzéseket kaptál, kiket ismertél meg és miről írtál a legszívesebben?

- mi az, ami zavar esetleg a blogírásban, mi az, ami kellemetlenül érint?

Ha ezeket mind megválaszoltad, akkor a válaszok fényében alkosd fejben újra a blogodat! Találd meg az új céljaidat, az új témáidat és vesd bele magad ennek kialakításába! Nekem bevált, hogy készítettem egyfajta ütemezési tervet, amibe felírtam az új ötleteimet és rendszeres rovatok időzítését. Így akkor is van milyen témához nyúlnom, amikor épp üres tekintettel ülök le a gép elé azon morfondírozva, hogy mégis miről írjak. Ráadásul nem csúszok bele abba, hogy csak telnek a munkás hétköznapok, a hétfőből hirtelen péntek lesz és akkor jövök rá, hogy még semmit nem tettem ki a blogomra.  

És még egy apróság, soha ne kérj bocsánatot azért, hogy mert egy időre eltűntél! Hidd el, épp ezzel hívod fel rá a figyelmet, ami hosszú távon bizalmatlanságot kelt az olvasókban ;)