Ezeket fogadd meg jövőre!

Ezeket fogadd meg jövőre!

2014. dec 30.

Minden év végén teszek néhány fogadalmat a következő évre vonatkozóan. Úgy állok az új évhez, hogy az tiszta lappal indul, ki lehet értékelni az előző évet és új célokat kitűzni magam elé. Aztán ezekből nem lesz semmi... Pedig komolyan meg akartam tanulni idén franciául, de még mindig csak a nevemet tudom elmondani. És tényleg többet akartam sportolni, de végül csak kétszer mentem el futni. Arra gondoltam, hogy idén más jellegű fogadalmakat teszek, hátha így több sikerrel járok!

boldog_uj_evet_.png

Ezt a bejegyzést most épp annyira magamnak írom emlékeztetőnek, mint amennyire nektek is. Ezúttal nem attól teszem függővé, hogy sikeres lesz-e az évem, hogy hány nyelven beszélek, hogy áll a karrierem vagy hány kilót adtam le. Egyszerűen azt szeretném, ha jövőre stresszmentesebben élnék és még több apró dologban találnék boldogságot. 

Mondj gyakrabban igen-t!

Az emberek általában félnek belevágni valami újba, legyen szó akár egy apróságról. Főleg hazánkban elég jellemző a pesszimista hozzáállás: "úgyse fog összejönni", "ismerek egy embert, aki megpróbálta és bele is bukott", "aranyos vagy, hogy ilyen dolgokról álmodsz, de a valóság nem ilyen"... Hát pedig a valóság olyan, amilyenné tesszük és aki fél, az lemarad. 

Ha megfigyeljük, sokszor egészen apró dolgokra sem mondunk igent, mert az kizökkent a megszokott kényelmünkből vagy tartunk valamitől. Egy spontán utazás, egy hirtelen jött álláslehetőség, egy nem várt találkozó... Mondj rá igent, mert lehet, hogy felejthetetlen élményben lesz részed! Vagy ha nem, akkor nevethetsz rajta egy jót a barátaiddal. És végülis mikor máskor gyűjtsön az ember élményeket, ha nem akkor amikor él?

Utazz többet!

Az utazások rengeteg dolgot tanítanak az embernek saját magáról és másokról is. Nem csak felejthetetlen élményekkel gazdagodhatsz, hanem tudással is, és megnő az önbizalmad. Mire volt jó két évvel ezelőtt frissen megérkezve éjszaka eltévednem Rómában? Arra, hogy már nem tartok attól, ha bárhol eltévedek, akkor nem találok vissza a célomhoz. Az utazás nyitottabbá tesz másokkal szemben, elfogadóbbá, magabiztosabbá és jobb problémamegoldóvá. 

Szánj több időt saját magadra!

Többször írtam már arról, hogy a social media milyen mértékben képes megkeseríteni egyesek életét. Hajlamos az ember mások legjobb oldalával összehasonlítani a saját legrosszabb pillanatait és egyre jobban a rabjává válik egy értelmetlen versengésnek. Én is. A tanácsom most viszont az: Hagyd ezeket és foglalkozz magaddal! Építs be az időbeosztásodba olyan órákat, amikor egyedül tudsz lenni, kikapcsolod a telefont és valami olyan dologgal foglalkozol, ami kikapcsol és kicsit el tudsz révedni a saját gondolataidban. Senkinek se számolj be erről! Ne azért jógázz, hogy az Instagramra kitehess róla egy fotót és ne azért menj el egyedül megnézni a moziban egy filmet, hogy kiírhasd a Twitterre egyedül mentél moziba...

A lényeg az, hogy engedd el az online "ki a boldogabb" versenyt és helyette gyűjts valódi élményeket magadnak. Ez egy olyan fontos cél nekem 2015-ben, amit idén már sikerült megalapoznom és lekattannom a like-számolgatásról :) 

Boldog új évet és jövőre találkozunk!