A karácsony vidéken

A karácsony vidéken

2014. nov 28.

Itt a blogon túlnyomó részt városi lakberendezéssel foglalkozom, pedig az úgy nevezett vidéki stílus kifejezett varázslatos.

Karácsonykor pedig főleg! A vidéki hangulat kialakítása egyszerű bájában rejlik. Kicsit visszanyúlunk a hagyományokhoz, a kopottas, de nem ócska bútorokhoz, a fához és a porcelánhoz, valamint a hagyományos stílusú textilekhez, amit természetes színekkel és díszekkel ötvözünk. Karácsonykor csodásan mutatnak ebben a környezetben a klasszikus piros-zöld összeállítások!

Többek között azért vannak szerencsés helyzetben azok, akik vidéken élnek, vagy van egy házuk, ahova az ünnepek alatt elvonulhatnak, mert a karácsonyi díszítést már a bejáratnál elkezdhetik. Ne feledkezz meg a tornácról, a kertről, a lépcsőről és a bejárati ajtóról! Egy koszorú az ajtón, egy kültéri égősor és egy-két nagy méretű lámpás megalapozza az ünnepi hangulatot.

Untitled design (1)_1.png

Ha kész a kinti tér, akkor itt az ideje átgondolni, hogyan folytassuk ezt a hangulatot bent a házban! Szerintem ebben az esetben a klasszikusnak számító karácsonyi színek működnek a leginkább, tehát a piros, a zöld és a fehér használata. A lényeg, hogy meleg, puha, otthonos hangulatot alakítsunk ki, ahova jó visszavonulni a kinti hideg elől. 

Untitled design (2).png

Egy vidéki ház arra is lehetőséget ad, hogy a megszokottól eltérő módon állíts karácsonyfát... akár egyszerre többet is. 

Untitled design (3).png

Természetesen az összes bútort nem kell lecserélni, hanem koncentrálj a párnákra, takarókra, függönyökre. A kockás mintákkal és a vastag anyagokkal nem lehet mellé lőni. 

Untitled design (4).png

És az i-re azok az apróságok teszik fel a pontot, amelyeket akár saját magunk is elkészíthetünk, például egy vázaként újraértelmezett kancsó vagy egy virágokkal és szalaggal díszített gyertyatartó. 

Untitled design (5).png

A fotókat a Pinterestről gyűjtöttem.