Sült tea - A tél legfinomabb forró itala

Sült tea - A tél legfinomabb forró itala

2014. nov 22.

Szinte hihetetlen, hogy mostanáig nem lehetett Magyarországon sült teát kapni, hiszen nagyon finom, egyszerűen elkészíthető és természetes ital! Azonban, ami késik, nem múlik, úgyhogy néhány budapesti kávézóban már eliszogathatunk egy pohár Frupkát, sőt pár napja a webshop is elindult. 

frupka03.jpg

Mi az a sült tea?

Egy olyan különleges, de mégis 150 éves hagyományra visszatekintő cseh eredetű tea, amely friss gyümölcsökből kézművesen készül, hozzáadott tartósítószer, színezék és cukor nélkül. Csupán a gyümölcsökből származó fruktózt tartalmazzák, így akár cukorbetegek is ihatják. 

A lényege, hogy a friss gyümölcsöt alaposan megmossák, összevágják, majd üvegekbe töltik és megsütik. A rövid sütés során enyhén karamellizálódik a koncentrátum, majd dunsztolással tartósítják. Nekünk csak annyi dolgunk van, hogy fogyasztás előtt másfél deci forró vizet öntünk hozzá. A friss teát eliszogatva puha gyümölcsdarabok maradnak a pohár alján, amiket a végén eleszegethetünk. Vannak, akik nyáron hideg teaként is fogyasztják. 

frupka01.JPG

Saját tapasztalat

Röviden: szuper! Számomra ez a tél legjobb forró itala! 20 féle íz közül lehet választani, én hatot tudtam eddig megkóstolni (vaníliás eper, vörös-áfonya, szilva, körte, alma, feketeribizli) és egytől egyig remek volt mind. Olyannyira, hogy elég nehezen álltam meg, hogy ne igyam meg egyiket a másik után... Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, kellemesen édeskés, természetes ízvilágú. A végén persze a legjobb rész a gyümölcsök kihalászása a pohár aljáról. 

frupka02.jpg

Szerintem remek ajándék így télen egy díszdobozos kiszerelésben, akár saját magadnak ;) 

Frupka webshop

Frupka Facebook oldala