5 ötlet kreatív konyhai tároláshoz

5 ötlet kreatív konyhai tároláshoz

2014. nov 09.

Ki mondta, hogy a konyhában csak szekrényekbe és polcokra helyezheted el az eszközöket? Noha a most következő ötletek megvalósításához szükség van némi extra helyre, de ha sikerül kialakítani, akkor az átlagtól eltérő, izgalmas hangulata lesz a konyhának. 

5 kreatív konyhai tárolás.png

Szeretem az olyan lakberendezési ötleteket, amelyekben a praktikum és a stílus találkozik egymással, igyekszem most ilyeneket mutatni nektek!

A létra

Manapság szinte divatosnak nevezhető, ha valaki tárolóként használ egy létrát, éppen ezért külön ilyen célra kialakított darabokat is lehet már kapni. Kivétel nélkül remekül néznek ki ezek a megoldások, akár még a konyhában is!

konyha01_2.jpg

A ládák

Én ilyen falra szerelt ládákban könyveket tárolok a nappaliban, de a konyhában is szuperül mutatnának!  A lényeg az, hogy ne teljesen egy vonalba helyezd el őket, így az az érzése lesz az embernek, mintha csak úgy lebegnének a ládák. Rusztikus stílusú otthonokba tökéletes választás stílus szempontjából, ráadásul a tetejükre is lehet pakolni, így praktikusnak is nevezhető. 

konyha02_2.jpg

A drótháló

Nagyon kézenfekvő és egyszerű megoldás drótból kialakítani egy hálót, amire bár a serpenyőket nem lehet fellógatni, de a kisebb kanalaknak, fém eszközöknek remek helyet biztosít, így mindig kéznél lesznek. 

konyha03_2.jpg

A fonott kosár

Egy szép fonott kosár sok eszköz tárolására alkalmas, nem csak a gyerekszobában, hanem akár a konyhában is! Leginkább a vágódeszkák, nyújtófa, alátétek és egyéb olyan eszközök tárolására jelent megoldást, amelyeket nem lehet a fiókba betuszkolni.

konyha04_2.jpg

A függő kosár

A függő tárolási megoldások akkor jók, ha ezzel valóban helyet tudsz megspórolni. Ebben az esetben azonban ennél sokkal fontosabb, hogy jól néz ki! 

konyha05_2.jpg

És nektek milyen ötletetek van még a stílusos konyhai tárolásra? 

fotók: 1., 2., 3., 4., 5.