5 utazási blog, aminek hatására máris csomagolnál

5 utazási blog, aminek hatására máris csomagolnál

2014. okt 25.

Imádok utazni, új helyeket és kultúrákat megismerni, de sajnos kevesebb lehetőségem van erre, mint szeretném. Talán ezt pótolandó követek sok utazási blogot Bloglovin-on és Instagramon. Bizonyára utazó bloggernek lenni a világ legjobb munkája! Legalábbis az alapján, amit én látok belőle... Míg régebben a Lonely Planetet lapozgatva ismerték meg a világot az emberek, addig manapság a netes utazási blogok töltik be legjobban ezt a szerepet. 

Nem csak sokszínű információkat lehet így kapni, hanem naprakész tippeket is. Íme az én 5 kedvenc blogom, ami nagyon hasznos és szerethető azok számára, akik gyakran utaznának Európában és Amerikában!

World of Wonderlust

A blog írója Brooke Saward nagyon szerethető fiatal lány, aki összespórolt egy nagyobb összeget arra, hogy körbeutazza a világot. Becsomagolt a bőröndjébe és a legkülönbözőbb pontok szépségeit mutatja be remek fotók és olyan személyes jó tanácsok mellett mint például hol együnk olcsón vagy hol szálljunk meg jó ár-érték arányban. Nemrég egyébként hosszú idő után letelepedett, mégpedig Berlinben, úgyhogy mostanában az új városba történő beilleszkedésről mesél. 

travel01.jpg

 

Petite Passport

Pauline Egge blogja igazi Biblia azok számára, akik szeretnének valahol egy jó kávét, vagy egy hangulatos éttermet találni valamelyik európai nagyvárosban. Különlegessége, hogy nem az utazási könyvek által ajánlott turista-helyeket látogatja meg, hanem a kevésbé fancy, de mégis szuper látnivalókat. 

travel02.jpg

Traveling Mama

A blog írója 3 gyerekes anya és feleség, mégsem jellemző rá, hogy egy helyben ülne. A Flying House-nak is nevezett blogja középpontjában a kreatív, szépségekkel teli élet áll. 2010 óta él Koppenhágában, ahova Marokkóból érkezett a család, de a blogon nyomon követhető volt például cseh, görög, francia és olaszországi útja is. Nagyon életszerűek a beszámolói, ő inkább élményeket oszt meg az olvasókkal és nem tanácsokat, tippeket. 

travel03.jpg

Hand Luggage Only

Ezt a blogot két férfi írja: Yaya és Lloyd remek humorérzékkel számol be az utazásokról, őket olvasva gyakran felnevetek. Általában BuzzFeed-szerű összeállításokat, toplistákat készítenek, ami nagyon hasznos lehet, de leginkább szórakoztató. Bónuszként ételekhez és otthonhoz kapcsolódó témákhoz is hozzá mernek nyúlni. 

travel04.jpg

Guten Blog Y'All

Margo egy amerikai lány, aki Németországban él és rajong Európáért. Mostanában vendégbejegyzéseket is megjelentet blogján, de ez nem von le értékéből. Remek fotókat készít, és ügyesen egyensúlyoz a közhasznú tippek és a személyes beszámolók között. 

travel05.jpg 

Ezeken kívül rengeteg olyan blogot követek, amely egy-egy városról szól, úgyhogy íme egy kis ráadás Amszterdam rajongóinak: Amsterdamming blog. Párizs rajongóinak pedig ajánlom a Lost in Cheeseland és a Paris in Four Months blogokat. 

Osszátok meg kommentben, ha nektek is van kedvenc utazási blogotok!