Provence egy piciny budapesti szegletbe zárva - Le Petite Bistrot

Provence egy piciny budapesti szegletbe zárva - Le Petite Bistrot

2014. sze 13.

Azt hiszem, amikor elolvastam Horváth Zsófi invitálását az általa megálmodott Le Petite Bistrot-ba, akkor már tudtam, hogy ez a hely le fog venni a lábamról. Innen lehet igazán nagyot bukni, de szerencsére nem, hogy nem csalódtam, hanem szabályosan beleszerettem az aprócska helybe. 

lepetite00.png

Rövid beszélgetésünk során hamar kiderült, hogy Zsófit hozzám hasonlóan lenyűgözték a párizsi bolhapiacok, az antik bútorok és textilek, és valójában ekkor született meg a Le Petite Bistrot. A párizsi élményekkel felvértezve azonnal nekilátott párjával a tökéletes hely megtalálásához. Hamar ráleltek a Hajós utcai kis sarokra, ahol egy bájos csobogó és padok teszik igazán hangulatossá a környéket. És június óta a Le Petite Bistrot is!

A berendezést Provence ihlette, Zsófi minden apró részletre odafigyelt, hogy összeálljon a francia vidéki design. Szerintem sikeresen, mert ennél a stílusnál nagyon könnyű túlzásokba esni, ám itt nem éreztem azt, hogy mindez erőltetett lenne, főleg Budapest belvárosában. Sőt, sikerült egy olyan barátságos, nyugodt atmoszférát teremteni, hogy a teraszon üldögélve az ember egy kicsit ki tud szakadni a rohanó hétköznapokból és csak a borra, a finom ételekre és a társaságra koncentrál! 

lepetite02.JPG

Zsófi rábeszélt, hogy mindenképp kóstoljam meg a hideg kecskesajt levest sonkás tortellinivel, és milyen jól tette! Nagyon finom és laktató, ami után már éppen, hogy csak pár falatot bírtam enni. A bistrot igazi specialitása a töltött óriáspalacsinta, ami Párizsban nagyon elterjedt étel, szinte minden utcasarkon sisteregnek a sütőlapok. Ha emellett döntötök, akkor legyetek nagyon éhesek, mert óriási adagot fogtok kapni. És a legjobb még hátra volt: panna cotta rózsaborsos epervelővel! Bevallom, olykor még eszembe jut az íze, úgyhogy biztos, vissza fogok térni!

lepetite01.png

Köszönöm a meghívást és a nagyszerű élményt! 

lepetite03.JPG

Le Petite Bistrot
Hajós utca 26/b
Budapest
1065