Finomság felnőtteknek - vodkás zselé tejszínhabbal

Finomság felnőtteknek - vodkás zselé tejszínhabbal

2014. aug 31.

Különleges módja a rövid italok felszolgálásának, ha zselés falatok formájában tesszük mindezt. A jello shot lényege az, hogy egy vagy akár kétféle rövid italt némi gyümölcslével együtt zselésítünk, majd például a citrom héjába töltjük, felszeleteljük és a vendégek abból harapják ki az alkoholos desszertet. Én most minitortáknak álcáztam a tejes-vodkás zselét. 

jelly01.jpg

Nagyon egyszerű az elkészítése! Egy nagy pohárnyi tejet elkevertem vaníliás cukorral, kevés vodkával és zselésítő porral, majd picit felforraltam, amíg sűrűsödni nem kezdett. Ezután a formákba töltöttem és hagytam hűlni, mielőtt másfél-két órára a hűtőbe raktam. 

jelly03.jpg

Amikor már megszilárdult a folyadék, akkor a tejszínhabot egy kis cukorral összekevertem és keményre felvertem. A zselé-tortácskákat kedvenc tortatálamra helyeztem, amin színes cukorkákkal ágyaztam meg nekik. Azt szeretem leginkább ebben a tortatálban, hogy a lába egy kagyló héjára emlékeztet, és bézs színe miatt nagyszerűen mutat rajta a hófehér sütemény is.

jelly04.jpg

A formákból óvatosan a tálra borítottam a zselét, majd habzsákból tejszínt nyomtam a tetejükre. Természetesen nem kell ezekhez az összetevőkhöz ragaszkodni, ízlés szerint bármilyen ital használható a vodka helyett (sőt én picit bánom is, hogy inkább nem valamilyen likőrt vagy rumot tettem bele), illetvegyümölcsökkel is feldobható. Próbáljátok ki!

jelly02.jpg

A zseléformákat a Tescoban vettem, a tortatálat pedig köszönöm a SkandiTrendnek