Jégkrém házilag

Jégkrém házilag

2014. jún 20.

Egy bajom van a bolti jégkrémekkel: nem tudom, hogy pontosan miből készültek (és drága). Ezért arra gondoltam, hogy idén kipróbálom az otthon, házilag elkészített verziót és egyszerűbb volt mint gondoltam! 

popsicle03.jpg

Először is a Gasztroshop oldaláról rendeltem egy jégkrémkészítő formát, amiben egyszerre 4 darabot lehet tárolni. Már másnap hozta a futár.

Ízesítés szempontjából a variációk sora végtelen. Lehet vizes alapú, vagy lehet krémes, lehet csoki bevonatú és lehet savanyú... és még folytathatnám. Ízlés szerint bármilyen gyümölcsöt bele lehet aprítani a jégkrém alapba, de én nyáron inkább a kicsit fanyar ízeket kedvelem, mint a málna, a meggy vagy a citrom.

popsicle02.jpg

Így végül egy málnás-mentás mellett döntöttem. 

Málnás-mentás jégkrém

Hozzávalók:

  • 1 doboz joghurt
  • 1 adag málna
  • néhány levél menta
  • néhány kanál méz
  • kevés citromlé
  • kevés mascarpone
  • kevés száraz Martini (ha nem gyerekeknek készül)

Az elkészítés végtelenül egyszerű. Turmixold össze a málnát, a joghurtot, a mézet, a mascarponét és néhány csepp citromlét! Ezután tépkedj bele 1-2 levél mentát és locsold meg egy kis Martinivel! 

Ezután az elkészült krémet kanalazd bele a formákba, jól nyomd rá a pálcikás tetőt és már mehet is a fagyasztóba. Fogyasztás előtt adj neki egy kis forró vizes fürdőt, hogy a formákból könnyedén kicsússzanak a jégkrémek! 

popsicle01.jpg

Szerintem finomabb mint a bolti jégkrém, ráadásul sokkal egészségesebb!

Jó fagyizást! :)