Segíts egy afrikai gyermeken, miközben örömet okozol egy másiknak!

Segíts egy afrikai gyermeken, miközben örömet okozol egy másiknak!

2014. máj 08.

Bár olykor nehezen vesszük észre a hétköznap problémái közepette, de nekünk nagyon jó dolgunk van itt Európában! Éppen ezért tennünk kell azokért, akik nem olyan szerencsések mint mi! Bevallom, sokszor érzem tehetetlennek magam, kihez forduljak, ha segíteni akarok és mi biztosít arról, hogy tényleg megkapják az adományt a rászorulók? 

freshka01logos.jpg

Néhány napja egy szuper kezdeményezéssel kapcsolatban kerestek fel, aminek nagyon megörültem! A Freshka Design csapata összefogott a kenyai árvaházat működtető Taita Alapítvánnyal, így egy gyerekjáték megvásárlásával egy afrikai gyermeket is boldoggá tehetünk. Minden egyes most megvásárolt figura árából 1000 forint az árvaház kis lakóihoz jut. És mire elég 1000 Ft Kenyában? Egy gyerek háromhavi vitaminadagja, vagy 2 havi ivóvize, vagy 1 heti élelme, vagy hozzájárulás a havi tandíjához! Minden kis segítség számít, ne habozz!

A Freshka alapítója, Donner Andrea, mesefestő, grafikus, aki gyerekszobák falfestése után kezdte figurákban is továbbálmodni a mesevilágot. A figurák megalkotásában Mike Tünde lett a társa, így készült el másfél évvel ezelőtt az első horgolt figura, Zebulon, a zebra. A puha, színes, pamut fonalból készült, mosható és formatartó játékok mindegyike önálló személyiséggel és szeretnivaló karakterrel rendelkezik. A Freshka Design mára már több kollekciót mondhat magáénak.

Freshka16.jpg

A Freshka afrikai kollekciója keltette fel a Taita Alapítvány érdeklődését, és az alapítvány önkéntese Szegedi Andrea felkereste a Freshka-lányokat. Az alapítvány fekete babák tervezését és kivitelezését kérte a design csapattól, Andi és Tünde azonban megismerve a Taita Alapítvány munkáját, ennél többre gondolt.

A Taita Alapítvány ugyanis a kenyai Burában egy árvaházat működtet, ahol jelenleg 40 gyerek nevelkedik. Az alapítvány segíti a gyermekek élelmezését, egészségi ellátását, lakhatását és elsősorban az oktatásukat. Az afrikai élet és a helyi problémák megismertetése a magyar érdeklődőkkel egy további feladat, ennek érdekében gyakran szerveznek programokat, kiállításokat is. Számos önkéntes fordult már meg ebben az árvaházban, sokan pedig rendszeres adományokkal támogatják a gyermekeket.

Freshka19.jpg

A Freshka Design azt tűzte ki céljául, hogy a horgolt állatokból álló teljes afrikai kollekció, az új fekete babákkal kiegészülve támogassa most a Taita Alapítványt. Tehát májusban az afrikai kollekció bármelyik állatkájának vagy a fekete babák megvásárlásával segíthetünk! Minden eladott figura után 1000 Ft-ot a Taita Alapítvány segítségével Kenyába juttatnak el. Így dupla az öröm, hiszen az a gyermek is boldog lesz, akinek ajándékozzuk a figurát, és az is, aki Kenyában ezáltal jut élelemhez vagy ivóvízhez!

Segítsetek Ti is!