Technológia ihlette divat - pályázat

Technológia ihlette divat - pályázat

2014. máj 06.

Ma délelőtt a OneFashion üzletében mutatta be a Lenovo és az ELLE most startoló divattervezői pályázatát. Ha a divat világában szeretnél érvényesülni, tettre kész vagy, akkor itt az alkalom, hogy megmutasd tehetséged! 

lenovoonefashion.jpg

A pályázat egyébként elég jó lehetőségeket biztosít a nyerteseknek, de ne fussunk ennyire előre! A Lenovo mostanában sokat munkálkodik azon, hogy divatos IT márkává válhasson, amihez szerencsére több pozitív kampány párosul, mint például a Motivátor Nagydíj volt. Most pedig a fiatal divattervezőket szeretnék felkarolni és megadni nekik a kezdő lökést a sikerhez. 

Június 30-ig lehet pályázni a befotózott három darab ruhából és kiegészítőkből álló kollekciókkal, amelyeket a Lenovo és a technológia inspirált. A pályázók közül szakmai zsűri választja ki a legígéretesebb 10-et, akikre majd a Facebookon és a weboldalon lehet szavazni. Végül egy közönségdíjas és négy szakmai díjas kerül ki közülük, akik megjelenési lehetőséget kapnak az ELLE-ben, valamint bemutatkozhatnak a Marie Claire Fashion Days-en, és fél éven át elérhetőek lesznek ruháik a OneFashion üzletében és webshopján. 

A szakmai zsűri tagjai elárulták, hogy minőségi, ugyanakkor egyedi ötleten alapuló pályázatokat várnak. Fontos, hogy nem jelmezeket kell készíteni, hanem akár a hétköznapokon is hordható ruhákat és kiegészítőket. Sőt, néhány jó tanáccsal is ellátták a pályakezdő tervezőket!

Szegedi Kata divattervező szerint nagyon fontos, hogy aki komolyan boldogulni szeretne ezen a pályán, az először egy már befutott tervező mellett tanuljon asszisztensként vagy gyakornokként, ugyanakkor használja ki a pályázatok nyújtotta megmutatkozási lehetőségeket, legyen nyitott és jó kapcsolatteremtő. 

Décsi Juli, a OneFashion egyik alapítója hozzátette, hogy mindemellé egy profi csapatra is szüksége lesz a tervezőnek, akik szakmailag -például PR és marketing- tudják támogatni a márkát. 

Ha kedvet kaptál, a pályázat részleteit olvasd el az ELLE oldalán