Milyen az az ökodivat? - AWARE by Printa

Milyen az az ökodivat? - AWARE by Printa

2014. ápr 18.

Nagyon érdekes kollekcióról kaptam fotókat! A Printa márciustól elindította az AWARE márkát, amely az egyetlen hazai ökó divatmárka. Ebből még valószínűleg ti sem tudjátok, hogy pontosan mit takar a tavaszi kollekció... Lényegében ruha-újrahasznosításról van szó!

23 copy.jpg

A Printa tervezője, Majoros Zita az upcycling alapelvet követve a régi textileket átfesti, átszabja, egyedi nyomattal látja el és új darabokat hoz létre. Ezen alapanyagok között pamutpólók, férfi ingek, pulóverek, farmerek és férfi nadrágok találhatók, valamint olyan különlegességek, mint a vintage textilek, orvosi köpenyek vagy régi fellépőruhák. Sőt, a ruhák most bőrkabátból készült táskakollekcióval egészülnek ki. 

A kollekció minden darabjára jellemző az egyszerűség és a hordhatóság, valamint az alapanyagként használt ingeken, farmereken talált gombok, zsebek valamint varrások megtartása és integrálása az új ruhákba. 

Az ökokollekció tervezését az anyagválasztás befolyásolta. Egy fordított folyamatról van szó – az újrahasznosított anyagokból készült daraboknál az anyag felkutatása, beszerzése a kollekció megalkotásának az első szakasza. Csak utána következik a tervezési folyamat - mit is lehet kihozni a meglévő alapanyagokból. Íme a végeredmény!

12 copy.jpg

09 copy.jpg

15b copy.jpg

03 copy.jpg

06 copy.jpg

aware01.jpg

aware02.jpg

Fotó: Kaulics Viola  
Smink: Galambos Eszter
Model: Pethő Janka – Art Models
Kiegésztő: Lébényi Anna, Printa