Főzni öröm, megosztani még inkább!

Főzni öröm, megosztani még inkább!

2014. jan 18.

Tavaly év végén keresett fel a Kitchen Budapest néhány tagja, hogy bemutassák nekem azt az applikációt, amelyen éppen dolgoznak. Kiderült, hogy az ötlet még izgalmasabb, mint amilyennek elsőre tűnt!

Előfordult már veletek, hogy az új munkahelyen nehezen találtatok közös témát a munkatársakkal? Éreztétek zavarónak, hogy évek óta együtt dolgoztok emberekkel, akikről semmit sem tudtok? Ezek elkerülésére szoktak a cégek csapatépítő kirándulásokat vagy bulikat szervezni, azonban a sorba szerintem bevehetik a Piqniq applikációt is! Nem az online kapcsolatépítés az alkalmazás célja, hanem az, hogy megkönnyítse a valódi kapcsolatok kialakítását. És mi más hozná össze jobban az embereket, mint az étel?!

torta.jpg

A Piqniq egyik megálmodója elmesélte, honnan származik az ötlet. Amikor külföldön dolgozott és egy kemény munkanapot követően hazaért, a lépcsőházban frissen elkészült vacsora illata fogadta. Ilyen helyzetben biztos már mindannyiunk fejében megfordult, hogy milyen jó lenne, ha az ember kérhetne egy kis adagot, akár pénzért... Valahogy így indult az ötlet útjára, amiből mára egy több országban használt, egyelőre béta állapotú iPhone applikáció lett. 

Sokat halljuk manapság (jónéhány sajnálatos eset kapcsán), hogy az emberek egyre közömbösebbek egymással szemben. Nem figyelünk oda az utcán a másikra, semmit sem tudunk a szomszédainkról, de gyakran még a közvetlen munkatársainkról sem. Éppen ezért tölt el örömmel az, hogy vannak emberek, akik ennek javításán dolgoznak, akár egy olyan egyszerűnek tűnő gondolattal, hogy oszd meg másokkal azt, amit főztél!

A Piqniq applikációval csoportokat lehet létrehozni a munkahelyen, a felhasználó azáltal, hogy feltölti a főzött étel fotóját, történetét, mennyiségét és esetleg az árát, megkínálja kollégáit vele, akik ha szeretnének másnap kapni belőle, egy gombnyomással foglalhatnak maguknak. Végül is a főzésnek az a legjobb része, amikor az ember másoknak is adhat belőle és cserébe kap néhány jó szót. 

Amint Androidon is elérhető lesz, biztosan kipróbálom a gyakorlatban! :)

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövesd a Maison blogot a Facebookon is!

fotó: Gourmet Traveller