Róma mindennapjai - InstaArcok 1.

Róma mindennapjai - InstaArcok 1.

2014. jan 15.

Ma egy olyan cikksorozatot indítok el itt a blogon, amely középpontjában a kedvenc közösségi felületem, az Instagram áll. Másfél éve használom az applikációt, és ez idő alatt rengeteg olyan felhasználót ismertem meg, akik művészi szinten használják a fotómegosztót, vagy egyszerűen csak jó nézni a képeiket. 

A követett felhasználók szemével láthatjuk, hogy éppen milyen időjárás van New Yorkban, milyen kávét szolgálnak fel az egyik párizsi kávézóban vagy azt, hogy teregetik ki száradni a ruhákat egy római ablakba. 

rome03.png

A cucinadigitale felhasználónév Nicolee Drake kaliforniai, de Rómában élő dizájner-fotós lányt takarja. Népszerűségét bizonyítja, hogy több mint 400 ezer követő kíváncsi fotóira, amiket naponta posztol. Mostanra majdnem 1600 kép között lehet nézelődni.

Instagram profilja felér egy különleges, nem mindennapi útikönyvvel, úgyhogy szerintem, ha valaki éppen Rómába készül utazni, akkor előtte nézzen körbe nála. Jónéhány nevezetességet és eldugott utcácskát csodálhatunk meg, a megszokottól eltérő szemszögben megörökítve. 

rome01.png

Azt el sem tudom képzelni, hogyan képes ennyi pillanatot lefotózni, olyan mintha a városban mindenhol jelen lenne. Különleges érzéke lehet ahhoz, hogy észrevegye az őt körbevevő apró szépségeket, nosztalgikus hangulatokat és ezt át is tudja adni másoknak. Ismerjétek meg az ő Olaszországát!

rome02.png

rome04.png

rome05.png

rome06.png

Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövesd a Maison blogot a Facebookon vagy az Instagramon