A legjobb karácsonyi vásárok Budapesten

A legjobb karácsonyi vásárok Budapesten

2013. dec 10.

A karácsonyt megelőző időszakban a leginkább azt szeretem, hogy olyan dolgokat, tervezőket ismerhetek meg, akik korábban elkerülték a figyelmemet. A vasárnapot szinte teljes egészében arra szántam, hogy végigjártam Budapest ünnepi vásárait. 

A híressé vált Vörösmarty téren rendezett vásáron soha nem veszek semmit, "csupán" hangulatba hozónak látogatok el rá minden decemberben. Idén először körbesétáltam a Bazilika előtti vásárt is, ami bár kisebb mint az előző, valahogy jobb hangulatúnak tűnt. Sőt, még a Kálvin tér környéki házacskákat is "megvizsgáltam", de ha nem drágán kínált tucatárura vágysz, akkor meg se forduljon a fejedben, hogy itt veszed meg a karácsonyi ajándékokat!

bazilika03.gif

(A csillogó automatikus effektért köszönet a Google+-nak:))

WAMP

Ehelyett nézz el a Millenárison rendezett WAMP-ra, ami karácsonyig minden vasárnap lesz! 500 forint a belépő, ez azonban kupon formájában levásárolható. Az ünnepeket megelőző WAMP idén is sokkal hangulatosabb és pörgősebb, mint az évközbeni vásárok.

wamp.jpg

Mire mindent körbejártam a táskám tele volt olyan tervezők névjegykártyáival, akiknek tetszik a munkája és szeretnék jobban utánanézni, sőt frantaagi egyik egyedi villanykapcsolóját is beszereztem (bár tudom, hogy azt gyerekeknek szánta...). 

helyszín: Budapest, Millenáris B épülete

időpont: minden vasárnap 10 órától 18 óráig

Ajándék Terminál

Nem csak Budán találni remek designer vásárt, hanem a Design Terminálban is. Az Ajándék Terminál egyszerre kiállítás, vásár és aukció, ahol 120 hazai tervező munkája található meg a bútortól a kis kiegészítőig (többek között az Adamlamp, az Artista, a BP clothing, a KOMOD, a USE UnusedSiető Linda, a Sixay furniture, az IVANKA, a NUBUm Manooi, vagy Szőke Gábor Miklós). 

ajandek.jpg

A kedvencem ez a műszőrmébe rejtett egér, amolyan igazi téliesített, felturbózott változata az egyszerű használati tárgynak.

egér.jpg

helyszín: 1051 Erzsébet tér 13. Design Terminál

időpont: december 7-23. Hétfőtől péntekig: 12 órától 21 óráig és szombattól vasárnapig 10 órától 21 óráig 

Projekt Showroom

Bár a Projekt Showroom karácsonyi ajándékboltja még nem nyitott meg, az eddigi tapasztalataim alapján megelőlegezem, hogy nagyon jó lesz. Csütörtöktől érdemes elnézni hozzájuk, mert a nemzetközi design márkák mellett a legjobb hazai tervezők munkái lesznek megtalálhatóak. 

projet.jpg

"Lesz karácsonyi lakásdekoráció a lámpáktól az exkluzív légfrissítő illatokig, lesznek ékszerek, könyvek, gyerekjátékok, és az egészségmegőrzéstől a szépségápolásig igyekszünk minden témában meglepetést okozni, a bébiktől a dédikig, mindenkinek." - ígérik, én pedig már nagyon várom. 

helyszín: 1066 Dessewffy utca 18-20. 

időpont: december 12-től 23-ig, 10 órától 20 óráig

Ready to wear by Garcons

Figyelem, ez a popup bolt csak egy napos lesz! Szombaton designerek foglalják el a Téli Ankertet, akik elhozzák új és korábbi kollekciójuk darabjait is, hogy mindenki megtalálja a stílusához illő ruhákat, kiegészítőket. A tervezők listája magáért beszél: Doramojzes, Zoe Phobic, Mrs. Herskin, Tras, Galla, Dorka Petrity, Komod, The Meed, Balint Sara, Lollipop Factory Budapest, Ducsai Judit, Yakira, Cako, FlyWalking, Celeni, Enjey, Petra Foldi, WA by Waldron Andras, Feelinkita, Pleasure is pretty, Judit Takács, Imogen, Dyan, Agneskovacs Leather Design, Aronn, Laura Papp, Balilla, Dénes Petra, Maura, Moi Moi.

ready.png

helyszín: 1061 Paulay Ede utca 33. AnKERT

időpont: december 14. 11 órától 18 óráig

Remélem, hogy kicsit sikerült segítenem, várom a ti tippjeiteket, véleményeteket a blog Facebook oldalán!