Nyomtasd ki az Instagramot!

Nyomtasd ki az Instagramot!

2013. okt 27.

A legjobb dolog az Instagramban -nyíltan elfogult vagyok vele szemben, lévén a kedvenc közösségi felületem-, hogy a feltöltött fotókat szinte bármilyen formátumban materializálhatja az ember. Nemrég kisebb kártyaként rendeltem meg 25 kiválasztott fotómat a Prinstagramon, 2 napon belül meg is érkezett Tájföldről. Azóta pedig már a falamat díszítik az insta-emlékek. 

social01.jpg

Az egyre inkább online térbe terelődő életünk egyik legnagyobb hiányossága számomra, hogy nincsenek már otthon kézzel fogható fotóim. Gyermekkorom képei albumba rendezve figyelnek a szekrényben, ám huszonéves koromból csupán néhány kivételes családi pillanatot nyomtattam ki, nem kis macera árán.

90%-ban telefonnal fotózom, az Instagramot pedig szinte emlékkönyvként használom. A printelt fotók hiányát szerencsére sokan felismerték a világban és komoly üzletágat építettek rá. Ezek a szolgáltatók Instagramos fotóidat néhány kattintás, no meg egy kisebb összeg árán kiszállítják a világ bármely részére poszterként, kis kártyákként, könyvként, üdvözlő lapként, matricaként vagy akár hűtőmágnesként és mobilhátlapként. Szinte felsorolnom is nehéz a sok lehetőséget. 

Csak a fantázia szab határt annak, hogy miként helyezi el a kapott képeket az ember otthonában. Én nem egyszerűséggel egymás mellé és alá ragasztottam a fotókat a falon, az eredmény pedig felér egy kisebb kiállítással :) 

A Prinstagram Pinterest oldaláról összegyűjtöttem néhány ötletet a dekoráláshoz!

print01.jpgprint02.jpgprint03.jpgprint04.jpgprint06.jpgprint08.jpgprint07.jpg

A szimpla falra helyezésen kívül nagyon jó ötlettel találkoztam az A Beautiful Mess blogon. Ehhez csak egy kisebb táblára van szükség és ragasztóra, majd a végeredmény bárhova odatámasztható és később is könnyen átpakolható, ha változtatnánk a szobán. 

print09.jpg

Íme néhány hasznos link, ha Te is szeretnéd nyomtatva megszerezni Instagram fotóidat!

Prinstagram: Ahogy írtam, ezt a szolgáltatást teszteltem, csak ajánlani tudom :) Választhatsz kártyák, poszterek, üdvözlő lap, kis könyv formátum, matricák és naptár közül. 

Blurb: Itt könyvet állíthatsz össze Instagram fotóidból, ami remek ajándék lehet, amennyiben nem csak az ebéded és vacsorádat szoktad megörökíteni. 

Calendagram: Falinaptár, asztali naptár, könyvecske... az elkészítéshez le kell tölteni a mobil appot, majd mehet is a fotóválogatás és a rendelés. 

Casetagram: Itt bármilyen mobil hátlapot elkészíthetsz magadnak, többek között Instagram fotókkal díszítettet is. Főleg ha van olyan szerencséd, hogy telefonod megtalálható az elérhető típusok között. 

Stickygram: Ez lesz a következő, amit kipróbálok! A Stickygrammel hűtőmágnessé alakíthatod fotóidat, így nem kell egyenként giccses ajándékmágnessel felerősíteni a nyomtatott fotókat... remek megoldás.

Ugyanakkor van 1-2 magyar verzió is, például az Instanyomat, ahol bögre, hűtőmágnes és iPhone tok készíthető. 

És végül egy innovatív eszköz, amit rendezvényekre bérelhetnek a szervezők: az Instaprint. A megfelelő hashtaggel ellátott több száz fotót azonnal a helyszínen nyomtatja a gép. 

social02.jpg

 

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolj a Facebookon is!