Őszi hangulatot hozó textilek

Őszi hangulatot hozó textilek

2013. okt 19.

Azt hiszem, nem kell magyarázni, hogy a legkönnyebben a lakásban található textilek lecserélésével érhető el az évszaknak megfelelő hangulat. Az őszi-téli kollekciók már mindenhol megtalálhatóak, a boltokat követően most az interneten néztem szét egy kis inspiráció gyűjtéshez. 

A svéd lakástextil forgalmazó, a Linum szeptemberben mutatta be friss kollekcióját. A népszerű csíkos párnák és asztalterítők, valamint a puha gyapjú párnák és takarók tökéletes őszi hangulatot visznek a lakásba. A szürke és semleges árnyalatokat élénk színekkel kombinálták. 

linum01.pnglinum05.pnglinum02.pnglinum03.pnglinum04.pnglinum06.jpglinum08.jpg

A Madam Stoltz is első sorban szürkében képzelte el őszi-téli kollekcióját, olyakor neonos színekkel feldobva. A márka néhány terméke elérhető a SkandiTrend webshopján keresztül.

madamstoltz02.pngmadamstoltz01.png

Az 1981-ben Koppenhágában alapított Lisbeth Dahl ezzel szemben lilában és rózsaszínben látja a hidegebb évszakokat. A márka termékeit egyébként elérhetitek Magyarországon például a Dekorál-Lak webshopján keresztül. 

lisbeth01.pnglisbeth02.png

A szintén dán Bloomingville kínálatának csupán töredékét teszik ki a textilek. Az őszi-téli kollekcióba határozott arany és ezüst elemeket építettek be ezzel fokozva az ünnepi hangulatot, a melegséget pedig szőrmével erősítik.

bloomingville03.jpgbloomingville04.jpg.pngbloomingville01.jpg

 A holland Bastion Collections a hideg, de hangulatos estékre gondolt, miközben új kollekcióját megtervezte a szürke árnyalataival és a műszőrmével operálva. A szőrmés szív alakú párna külön kedvencem!

bastion01.pngbastion02.png

Az OYOY tervezői idén is megmaradtak a geometrikus formáknál. Az őszi-téli kollekció darabjai eléggé univerzálisak, valójában bármikor megállják a helyüket. 

oyoy01.pngoyoy03.jpgoyoy04.pngoyoy02.jpg

A finn Hübsch ihletője a természet volt az új kollekció megtervezésénél. A skandináv hangulatot ipari és rusztikus stílussal ötvözi, az eredmény pedig valóban ünnepi, ahogy a kollekció neve, az Occasions is sejteti. 

hübsch01.pnghübsch02.png

Melyiket tudnátok elképzelni otthon? Írjátok meg itt kommentben, vagy a blog Facebook oldalán!