Még mindig eladó Edith Piaf utolsó otthona

Még mindig eladó Edith Piaf utolsó otthona

2013. okt 11.

Tegnap éppen ötven éve hunyt el a legendás Edith Piaf. Az utóbbi egy évben két otthona is új gazdát keresett, amelyek közül a Côte d’Azuron található plascassier-i még mindig várat magára. 

piaf01.png

A negyvenes években Piaf volt a franciák legnagyobb csillaga, a második világháború utáni években olyan nemzetközi hírnévre tette szert, amely révén megvásárolhatta álmai házát, sőt többet is. Ilyen volt ez is! 

piaf04.png

A fotókat elnézve nem nehéz megérteni, hogy vajon mi vonzotta őt ehhez a villához. A gyönyörű kőépület csendes környéken terül el egy hegy tetején, ahonnan mégis könnyedén megközelíthetőek a környező falvak, városok és Côte d'Azur strandja. A házban egyébként négy hálószoba és három fogadó szoba van, játékterem, tágas mosókonyha, illetve két hálószobás gondnoki épület is tartozik hozzá. A kertben pedig fűtött medence, szauna, nyári konyha és teniszpálya várja az embert. 

piaf03.pngpiaf05.pngpiaf06.pngpiaf02.png

1963-ban ide vonult vissza, itt élte utolsó napjait állandó gondozás mellett, és mindössze 49 éves korában ebben a csodálatos házban érte a halál. A házat majdnem 7 millió euróért kínálták tavaly, és ha lehet hinni az internetnek, akkor még mindig keresi új gazdáját.

Follow my blog with Bloglovin