Ilyen volt Anna Frank Hollandiája

Ilyen volt Anna Frank Hollandiája

2013. okt 11.

Az amszterdami Anna Frank Ház célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse az embereket a fiatal lány történetével, akinek naplója a nácik által megszállt Hollandiába repít. Gondolom senkinek sem kell őt bemutatni. 

Aki rendszeresen követi a blogot, az tudja, hogy nagyon kedvelem az ügyesen vegyített "jelen és múlt" típusú fotókat, leginkább Budapest esetében. Tegyünk egy kis kitérőt északra, ugyanis az Anna Frank nevéhez kötődő múzeum bemutatta azokat a fotókat, amelyek az orosz művész, Sergey Larenkov nyomán a második világháború időszakából származnak. A képek Amszterdamot ábrázolják azokban az időkben, amikor a kislány bujkálással töltötte itt napjait, vegyítve a jelen korral. 

annefranksamsterdam5.jpg

A projekt egy Anna Amszterdamja nevű applikáció része, amely digitális emlékkönyvként meséli el Anna Frank történetét a város felfedezése közben. Az oldalon egyébként rengeteg érdekességet találhatunk, például egy látványos idővonalat is készítettek Anna életéről fotókkal és idézetekkel színesítve. 

annefranksamsterdam2.jpgannefranksamsterdam1.jpgannefranksamsterdam7.jpgannefranksamsterdam8.jpgannefranksamsterdam9.jpgannefranksamsterdam6.jpgannefranksamsterdam3.jpgannefranksamsterdam4.jpg