Napelemeket kezdett árulni az IKEA

Napelemeket kezdett árulni az IKEA

2013. okt 01.

... legalábbis Angliában. 

Jobban eladhatóak a napelemek, ha néhány fotel és szőnyeg közé helyezzük el a boltban, legalábbis úgy tűnik, az IKEA így gondolja. A bútoráruház bejelentette, hogy nekikezdett ambiciózus terve megvalósításához, miszerint világszerte könnyedén elérhetővé teszi a napenergia felhasználáshoz szükséges elemeket. Nincs is ezzel semmi baj!

Ennek megfelelően már el is kezdték értékesíteni egy southamptoni üzletben a Hanergy paneleit, és az elkövetkező hónapokban a többi angliai bolt is követi a példát. Az IKEA elmondása alapján manapság viszonylag alacsony áron hozzá lehet jutni a napelemekhez, így az árcsökkenés tendenciájára azonnal reagálva "csapták le ezt a labdát". 

Az IKEA -főleg külföldön- mindig ismert volt nyitott, haladó gondolkozásáról. Ennek megfelelően úttörőként alkalmazzák a digitális és egyéb promóciós megoldásokat, most pedig a környezetvédelem kerül az előtérbe eddig nem megszokott módon.

Utánanéztem az ajánlatnak, a Family tagok ráadásként 15% kedvezményt is kapnak a felszerelés árából (merthogy azt senkinek sem kell az ismert útmutatók alapján elvégeznie, hanem profik csinálják). Arról sajnos nincs információ, hogy hazánkba mikor érhet el ez a kezdeményezés. 

forrás: Daily Mail