Szerelem szülte gömblámpák - La Case de Cousin Paul

Szerelem szülte gömblámpák - La Case de Cousin Paul

2013. sze 21.

Amikor megláttam, hogy La Case de Cousin Paul gömblámpa akciót tart a decorlabor a WonderLABben, tudtam, hogy tovább nem halogathatom a vásárlást... Persze ez nem olyan volt, mint a francia boltok esetében, ahol az ember színek millióiból válogathatja össze a neki tetsző gömböket, de azért választékban itt sem volt hiány. 

la case_wonderlab.jpg

Franciaországban a 20 darabos lámpasor 22 euro körül van fényekkel együtt, én 6000 forintot fizettem érte. Furcsamód éppen egy olyan színsorba szerettem bele, az Uyuniba, amit egyszer már használtak egy esküvőn, de ez a tény picit sem zavar.

Mi is az a La Case de Cousin Paul? És ki az a Paul?

lacasefb.jpg

Stephane évek óta élt Párizsban és a La Fnac-nál dolgozott, munka után pedig a barátaival iszogatott. Sophie egy éve élt Párizsban és a La Fnac-nál kapott munkát, esténként pedig a barátaival iszogatott. Aztán egy nap összetalálkoztak a La Fnac dvd részlegén és azonnal beleszerettek egymásba. Egy estén egyikőjük felvetette, hogy utazzák körbe a világot, a másik pedig beleegyezett. Majdnem két évig spóroltak az utazásra és mivel még mindig szerették egymást, összeházasodtak. 

Tíz hónappal később tértek vissza Thaiföldről, de már semmi sem volt ugyanolyan mint az utazás előtt, így felmondtak a La Fnac-nál. Szerencsére az úton megismerkedtek egy férfivel, Attharkittel, aki kézzel készített színes golyóit árulta. Sok csomagot hoztak belőle Párizsba és amikor munka nélkül maradtak eladták ezeket a barátoknak. Mindenkinek nagyon tetszettek, ezért bement a pár a bankba és közölték, hogy golyókat szeretnének árulni. Azonban visszautasította őket a bank. Végül találkoztak egy kedves hölggyel, aki támogatta a montmartre-i bolt megnyitását, pénzzel is. Így szóltak az ázsiai jó barátnak, hogy gyártson még több golyót mindenféle színben, mert lámpasor fog készülni belőle.

Nagyon boldogok voltak, főleg amikor 2003-ban megszületett a gyermekük, Paul. Úgy döntöttek, hogy róla nevezik el a boltot, ami a kisbaba "unokatestvére". A kézzel készült, immár 50 különböző színben megtalálható gömbök gyártását azóta is Attharkit vezeti Thaiföldön. A kis gömböket poliészter cérnával tekerik körbe, majd a napon, illetve monszun idején sütőben szárítják, amíg megszilárdul. Az elektromos kábel Kínában készül, kizárólag a La Case de Cousin Paul számára, az EU norma elvárásoknak megfelelően. A feszültséget úgy alakították ki, hogy optimális fényerő jusson valamennyi gömbre.

Íme az én gömblámpasorom :)

lacase03.jpg

La Case de Cousin Paul Facebook oldala

WonderLAB Facebook oldala

decorlabor Facebook oldala