Győztes lesz a magyar légtisztító?!

Győztes lesz a magyar légtisztító?!

2013. jún 23.

Jól szavaztatok a múltkor, ugyanis Csernátony Fanni bejutott a Design Lab középdöntőbe, a legjobb 20 közé! 

sea02.jpg

A versenyzők idén számos okos, játékos és meglepő ötletet mutattak be a „városiasodásból” eredő problémák megoldására. A zsűri a legjobbak közé választotta Csernátony Fanni SEAbreeze légtisztító rendszerét is, mely sós víz felhasználásával biztosít tiszta levegőt, iható vizet és könnyed légmozgást a lakásban. A készülék egyik része a sós vizet párologtatja el, míg a páramentesítő összegyűjti és megszűri a felesleges vízmolekulákat a levegőből, hogy a nap végére iható vízzé alakítsa. A beépített LED világítással a SEAbreeze a lakás különleges színfoltja is egyben.

sea01.jpgsea03.jpg

„A vizuális tervezés nagyon izgalmas fázis volt, a tökéletes forma megalkotása ugyanis sosem egyszerű feladat. Első lépésként a megfelelő inspirációt kellett megtalálnom. Egyrészt ihletett merítettem a skandináv dizájnerek munkájából, és abból, ahogy a természet mintáinak letisztult megjelenítésével egyértelmű és természetes kapcsolatot teremtenek a felhasználó és a termék között. Ugyancsak sokat segített a tervezésben a növények működésének tanulmányozása. A természet bevált technikáit igyekeztem a SEAbreeze koncepcióba is beépíteni, így például visszaköszön a tervekben az, ahogy a levelek tölcsért alkotva gyűjtik össze a vizet” – mesél röviden a tervezésről Csernátony Fanni.

Következő feladata, hogy tervét augusztus 1-ig műszaki és fenntarthatósági jellemzőkkel bővítse. A negyedik szakasz egyúttal az utolsó próbatétel az október 16-ai, stockholmi döntő előtt. Hajrá!