A legjobb Budapest-blogok

A legjobb Budapest-blogok

2013. máj 30.

Talán egyesek számára furcsán hat, hogy egy blog másik blogokat ajánl... Bennem nem tombol a "blogger verseny", ritkán nézem meg az olvasottságomat, és a lájkokat sem gyűjtöm játékkal. Egyszerűen csak szeretem másokkal is megosztani, ami engem megérint, ami nekem tetszik. Márpedig van néhány olyan blog fővárosunkról, ami napról napra képes elvarázsolni vagy máshol nem olvasott történetekkel lekötni, esetleg hasznos hírekkel informálni. 

Őket mutatom be nektek, és várom a tippeket, hogy Ti melyiket kedvelitek! :)

Lásd Budapestet

Az egyik legjobb és legváltozatosabb blog a témában, ahol nem csak Budapest jelenével foglalkozik az írója, Vero, hanem gyakran a múltba is visszanyúl. Hangulatos fotók, budapesti mesék, sok-sok tényszerű adattal! Ha többet szeretnél tudni a minket körbevevő épületekről, akkor ez legyen az első számú olvasmányod.

lasd.png

Kép-tér blog

Rajongsz a régi bérházakért? Csodálattal nézed a díszes lépcsőházakat? Akkor neked való a Kép-tér, hiszen rengeteg különleges fotóval találkozhatsz, nem csak a blogon, hanem a Facebookon is. Külön dicséret, ha egy blogger veszi a fáradságot és gyakran fotózza a várost, épületeket, így saját fotókkal dolgozhat oldalán. 

kepter.png

CheckMyBudapest blog

A blog írója, Anita szerint Budapest az egyik legszebb város a világon. Ezzel nem vitatkozom, és örülök, ha valaki hozzá hasonló módon dokumentálja és bemutatja nekünk. Fotói az apró részletekre is ráirányítják a figyelmet, ráadásul gyakran készteti összehasonlításra az olvasót a régi, fekete-fehér képekkel, így teljes képet adva egy-egy helyszínről.

check.png

Szerelmem, Budapest

Sokat mondó a blog címe! Az előzőleg bemutatott blogokhoz képest ezt azért szeretem különösképpen, mert írója gyakran vesz témának egy-egy irodalmi személyt és járja végig a házakat, ahol élt, vagy elvezet a hozzá kapcsolódó kávézóba, ráadásul -hozzám hasonlóan- rajong Párizsért :) 

szerelmem.png

Ha pedig mindezek mellett friss, naprakész információkra vágytok, akkor olvasgassátok gyakran az Urbanista vagy az Egy nap a városban blogot!