A város, amely szikla alá épült

A város, amely szikla alá épült

2013. máj 20.

Sok furcsa építészeti megoldással találkoztam már, de még mindig érhet meglepetés. Az emberek általában minél szebb adottságú környezetben szeretnének lakni, hegyen, tóparton, tengerparton. Azonban olyanok is akadnak, akik egyszerűen zavarba ejtő helyre költöznek, például vulkánok tövébe, a Himalája tetejére, vagy egy hatalmas szikla alá...

rock01.png

Ez a spanyol kisváros úgy néz ki, mintha belecsapódott volna egy meteor. Setenil de las Bodegas-nak mindössze 3016 lakosa van, akik bizonyára mind nagyon bátrak lehetnek. Én legalábbis biztos rettegnék ha úgy kéne az utcán sétálnom, hogy közben egy óriási kő mered fölém. Gyertek virtuális túrára!

szikla01.jpgszikla02.jpg

Elsőre talán furcsán hangzik, de az emberek gyakorlatias okból döntöttek úgy, hogy ide költöznek: az itt található barlangok olyan jó lakhelyként szolgáltak, hogy nem kellett házat építeniük, ugyanis nyáron kellemesen hűvösek, télen pedig melegek. Csupán homlokzattal kellett megtoldani őket. Úgy tartják, hogy már a történelem előtti idők óta emberek lakják a területet. 

szikla03.jpgszikla04.jpgszikla05.jpg

Annak ellenére, hogy egy szikla alatt élnek, igazán vidám mindennapjai vannak itt a lakosoknak, sokfelé találhatóak bárok, éttermek és híresen finom ételeket felvonultató élelmiszerboltok. Tavasszal és nyáron még inkább felpezsdül a város, amikor az utcákat ellepik a kávézók előtt üldögélő emberek és mindent bevilágít a napfény. 

szikla06.jpg

szikla07.jpg