Szűkül a designerek köre - Electrolux Design Lab

Szűkül a designerek köre - Electrolux Design Lab

2013. máj 12.

Hamarosan kiderül, hogy vajon bejutott-e a két magyar induló, Csernátony Fanni és Söjtöry Szabolcs pályaműve a legjobb 50 közé a Design Labon. Éjfélig még szavazhattok rájuk!

A versenyben maradt 105 legjobb pályázó a Design Lab második szakaszában tovább finomíthatta koncepcióját, részben az Electrolux szakértők véleménye, részben pedig a fogyasztói igények és kutatások alapján. Az új terveket a Design Lab honlapon elérhető személyes profilokon mutatták be a versenyzők, ahol a tervezési folyamat kulisszatitkait is megoszthatták az érdeklődőkkel.

A legjobb pályaművek között a két magyar versenyző, Csernátony Fanni és Söjtöry Szabolcs is új részletekkel gazdagította koncepcióját.

A Csernátony Fanni által megálmodott SEAbreeze egy összetett légtisztító rendszer, mely tengerparthoz hasonló klímát teremt a lakásban. A koncepció finomításához a sóbarlangok adták az inspirációt, ahová a látogatók, elmondásuk alapján nem csupán egészségük megőrzése, hanem a kellemes időtöltés miatt is járnak. A továbbfejlesztett SEAbreeze mindkét része virágcsokorra emlékeztet, használata rendkívül egyszerű. A párologtatót egy tengervízzel teli üvegbe kell elhelyezni, hogy gondoskodjon az egészséges és tiszta levegőről. A páramentesítő pedig egy üres üvegbe gyűjti össze és szűri meg a levegőben található, felesleges vízmolekulákat, hogy a nap végére iható vízzé alakítsa. A készülék elegáns megjelenését, a víz csillogására emlékeztető fényhatások teszik még különlegesebbé.

SEAbreeze_Csernatony-Fanni_1.jpg

Söjtöry Szabolcs elsősorban kis lakásokban élők számára alkotta meg a falra szerelhető HumiWash gőzprogramos mosógépet. Az igények felméréséhez számos interjút készített a potenciális felhasználókkal. Az egyszerű használat, a hely-, idő-, és energiatakarékosság, a tárolási lehetőség, valamint az integráció az okos telefonokkal a kiemelt elvárások között szerepeltek. A visszajelzések alapján a HumiWash kialakítása úgy módosult, hogy felső része tárolóként működjön. Az akár okos telefonnal is vezérelhető, érintőképernyős menü pedig a könnyű kezelhetőséget segíti. A menü emellett személyre is szabható. Ha mindig ugyanazt a programot használjuk, a Start/Stop gomb lenyomásával gyorsan elindíthatjuk a mosást, de az egyes opciók megadásával is kiválaszthatjuk a kívánt programot.

HumiWash_Sojtory-Szabolcs_1.jpg

A második szakasz pályaműveire ma éjfélig szavazhattok. Az öt legtöbb szavazatot elérő koncepció egyenesen a következő szakaszba jut. Május 15-én pedig az is kiderül, hogy ki az a több mint 50 pályázó, aki folytathatja a versenyt a harmadik fordulóban.