Lassan beszivárog a tavasz a hálószobába

Lassan beszivárog a tavasz a hálószobába

2013. már 27.

Nehezen szakadunk el a téltől, de egyszer már csak elolvad a hó és helyét átveszi a tavaszi nap sugara. Ez a kissé költőire sikeredett első sor után térjünk át inkább arra, hogyan tudunk egy kis tavaszi hangulatot csempészni a hálószobába! 

Évszakváltással kapcsolatban méltatlanul elhanyagoljuk a hálószobát és inkább a nappali díszítésével foglalkozunk többet. Pedig a hálószoba az a helyiség, amit este utolsóként látunk és reggel, miután kinyitjuk a szemünket, ez az első amit megpillantunk. Miért is ne adhatnánk neki egy kicsit vidám, színes külsőt? 

bed04.jpg

A frissességet elsőként virágmintákkal teremthetjük meg. Egy virágos ágynemű vagy néhány kép a falra és máris mosollyal ébredhetünk :)

bed05.jpg

Sőt, ha elég gondosak vagyunk, akkor érdemes igazi virágot is a szobába vinni. Akár úgy, hogy szokatlan módon a falon helyezzük el őket!

bed02.jpg

Engedjünk meg magunknak egy kis rózsaszínt vagy lilát is! Talán a férfi sem haragszik meg érte...

bed01.jpgbed03.jpg

Ha pedig az általam erősen preferált fehér szín mellé egy kevéske zöldet csempészünk a szobába, akkor olyan érzésünk támadhat, mintha kitártuk volna az ablakokat, amelyen beáramlik a természet, a fák, a fű és a friss levegő.

bed06.jpg

Kicsit körbenéztem, hogy milyen kiegészítőket lehet fellelni a tavasz jegyében. Íme néhány kedvenc!

A Halmos Kerámia üde, fantáziadús egyedi vázái tökéletes alapot adnak egy szép szál virágnak. 

vaza.pngrózsaszín.pngkékeszöld2.png

Korábban a Facebookon már mutattam nektek, hogy a Butlers-ben rengeteg színes, vidám kiegészítőt lehet találni. Apróságok, ám néhány darab igencsak fel tudja dobni nem csak a közérzetünket, de az otthonunk összképét is.

buttlers.jpgAz IKEA idén a textilek változatosságára helyezte a hangsúlyt. Azt hirdeti, hogy inkább a szobában található párnák huzatát, a függönyt és a szőnyeget cserélgessük kedvünknek megfelelően, ne pedig a bútorokat vagy a falszínt. Ezzel maximálisan egyetértek, és merész lépésnek tartom a svéd bútoróriás részéről. Mindenesetre választék van bőven, úgyhogy érdemes elnézni egy-két ágyneműért az IKEA-ba. 

ikea.jpg

A Kéttemplom Galériába óvatosan szabad csak belépni, mert egy ideig biztos képtelen leszel tovább indulni! A választék mindig lenyűgöző, most is bőségesen lehet válogatni a csodás vázák, tartók és huzatok között.

kéttemplom01.jpgkéttemplom02.jpg

A Bútortuning rózsa formájú fiókgombja elérhető megoldást jelent arra, hogy új életet adjunk unalomig ismert komódunknak vagy éjjeli szekrényünknek. 

butortuning.jpg

Végül pedig a Ribiszke az IB Laursen romantikus ágytakaróival vesz le mindenkit a lábáról és kényszerít inkább ágyba.

ribiszke.jpg